Secretul victoriilor lui Horia Tecău: o cruciuliţă sfinţită

Ultima actualizare:
Horia, alături de  Rojer la Miami
Horia, alături de Rojer la Miami

La 30 de ani, Horia Tecău a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi români, şi asta datorită victoriilor din sportul alb pe care şi le-a adăugat recent în palmares. Talentul său este incontestabil, dar cum în sport doza de noroc e obligatorie, acesta e adus de un mic giuvaer pe care-l poartă din 2013, la încheietura mâinii.

După Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, un alt bărbat face cinste ţării noastre şi îi poartă numele peste hotare, prin intermediul tenisului. Originar din Constanţa, Horia Tecău este primul român care a reuşit să cucerească trofelul la Turneul Campionilor, de la Năstase încoace. A terminat anul pe locul întâi în clasamentul de dublu, la nivel mondial. A demonstrat că poate şi a devenit cel mai bun tenisman din lume la dublu, cu ajutorul partenerului cu care a jucat meciul final de la Londra, Jean Julien Rojer.

Incontestabil, munca şi talentul l-au ajutat pe Horia să reuşească, însă credinţa în Dumnezeu a încununat victoriile sale. ”Bubu”, aşa cum îi spun prietenii, poartă la mână, de aproape doi ani, câteva brăţări pe care le-a primit de la Roxana Blagu, o amică de-a lui. Una dintre ele este cea mai preţiosă. Reprezintă o cruciuliţă din argint, bătută în pietre, agăţată de un fir negru, şi este sfinţită.


    Roxana i-a dăruit lui Horia brățara norocoasăFoto: Arhiva personală
Roxana i-a dăruit lui Horia brățara norocoasăFoto: Arhiva personală

”I-am dăruit-o în urmă cu vreo doi ani. Chiar atunci a pus-o la mână şi nu a mai dat-o jos. L-am văzut în fotografii, purtând-o la toate competiţiile, şi se pare că i-a adus noroc, poate şi pentru că eu am mers la o biserică şi am sfinţit-o înainte. S-a tocit firul şi i-am zis să vină să i-l înlocuiesc, dar nu a vrut iniţial”, a declarat pentru Click! Roxana, care, de cinci ani, are o afacere cu astfel de bijuterii.

Horia ne-a confirmat că este ataşat de bijuteriile-talisman.

”Am mai multe brăţări pe care le port, acestea sunt speciale”, ne-a spus sportivul, ferm. Astfel de talismane mai poartă şi Inna, Andra, Cătălin Măruţă, Diana Munteanu, Catrinel Sandu sau Ilinca Vandici, iar costurile variază între 130 de lei şi 360 de lei.

Horia Tecău a ajuns deja la Miami

Aşa cum face de fiecare dată, Horia Tecău va pregăti noul sezon la Miami, alături de olandezul Jean Julien Rojer. Cei doi se pregătesc deja împreună de patru zile, românul ajungând atunci în oraşul american în care partenerul său locuieşte de mai mulţi ani.

Roxana i-a dăruit lui Horia brățara norocoasă
Roxana i-a dăruit lui Horia brățara norocoasă

Campioni la Wimbledon şi la Turneul Campionilor, cei doi şi-au propus pentru anul 2016 cucerirea a cel puţin un titlu de Gran Slam. Prima oportunitate e dată de Australian Open 2016, competiţie programată la mijlocul lunii ianuarie, acolo unde vor fi desemnaţi cap de serie numărul 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net