"Samuraii" au cutremurat istoria rugbiului

Ultima actualizare:

Rugbiul e un sport în care valorile sunt bine definite, iar „bombele” se întâmplă extrem de rar. Astfel, ceea ce s-a petrecut sâmbătă la Cupa Mondială din Anglia nu poate fi explicat în nici un fel.

Dublă campioană mondială şi una dintre forţele planetei în rugbi, Africa de Sud a pierdut meciul cu Japonia (32-34), o naţională fără mari pretenţii până la acest turneu final.

Înaintea partidei, cine ar fi pariat pe un succes al „samurailor” ar fi câştigat de 80 de ori mai mult, lucru care spune totul despre performanţa Japoniei. Mai mult, a impresionat felul în care niponii au forţat victoria pe final de meci.

În prelungirile partidei, la scorul de 32-29 pentru Africa de Sud, asiaticii au avut o lovitură liberă cu care puteau egala. Ei bine, japonezii au preferat să joace la mână şi să forţeze un eseu pe care l-au izbutit în cele din urmă, declanşând o explozie de bucurie în Ţara Soarelui Răsare şi o cumplită dezamăgire în Africa de Sud.

Alte minuni petrecute în sport

  • Chemată din vacanţă pentru a înlocui Iugoslavia, naţionala Danemarcei a devenit campioană europeană la fotbal în 1992.
  • Tot la fotbal, Grecia a câştigat Euro 2004 după un turneu final în care mai mult s-a apărat.
  • Brazilienii plâng şi acum după titlul mondial pierdut în 1950, acasă, pe „Maracana”, contra Uruguayului (1-2 în meciul decisiv).
  • Neînvins până atunci, Mike Tyson a fost făcut KO de Buster Douglas, meci disputat în 1990.
  • ”Miracolul pe gheaţă” s-a produs la Olimpiada de Iarnă din 1980, când echipa de amatori a SUA a bătut cu 4-3 în finală invincibila naţională a Uniunii Sovietice.
  • La JO de la Sydney (2000), luptătorul rus Alexander Karelin nu pierduse nici un meci de 13 ani, dar s-a predat în finală contra americanului Rulon Gardner.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net