Ronnie O'Sullivan a câștigat al șaselea turneu mondial de snooker. 7 lucruri inedite pe care nu le știai despre „The Rocket”

Ultima actualizare:

    Ronnie O'Sullivan este cel mai bun jucător de snooker din lume, un adevărat geniu al sportului de la masa verde
Ronnie O'Sullivan este cel mai bun jucător de snooker din lume, un adevărat geniu al sportului de la masa verde

Ronnie O'Sullivan, celebrul jucător englez de snooker, a câștigat al șaselea turneu mondial după victoria în fața lui Kyren Wilson. Iată x lucruri inedite pe care nu le știai despre „The Rocket”

Ronnie O Sullyvan, pentru a șasea oară campion mondial la snooker

Ronnie O'Sullivan, celebrul jucător englez de snooker, a câștigat al șaselea turneu mondial după victoria în fața lui Kyren Wilson. "The Rocket" a încheiat finala reușind un break de 96 de puncte în ultimul joc, potrivit DigiSport.

Ronnie O Sullyvan: „Este un sentiment minunat”

După ce a cucerit titlul mondial, O'Sullivan a vorbit despre senzația de a câștiga pentru a 6-a oară titlul mondial: "Nu m-am gândit niciodată la atâtea trofee. Jucam de amuzament în copilărie, dar este un sentiment minunat. Orice titlu mondial e la fel de important. E extrem de important să câștigi după 17 zile de competiție. Trebuie să fii foarte solid la toate capitolele", a declarat campionul englez.

Ronnie O'Sullivan, despre secretul succesului

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Hotnews, în aprilie anul trecut, Ronnie O'Sullivan a declarat că pentru a avea succes în orice ți-ai propune trebuie,în primul rând, să-ți placă ceea ce faci. „Rămân la părerea că lucrul cel mai important este să îți placă ceea ce faci, faptul că ajungi acolo (n.r. să fii primul în lume) este doar o consecință firească. Practic, secretul este să iubești ceea ce faci".

Contrar așteptărilor, viața sa nu a fost deloc una ușoară. Dimpotrivă. S-a luptat cu depresia și cu drogurile, tatăl său a făcut închisoare pentri omor, iar mama sa pentru evaziune fiscală.

Cum arată o zi din viața „omului rachetă”

The Rocket (Racheta), așa cum i se mai spune celebrului jucător de snooker a povestit în exclusivitate pentru Hotnews cum arată o zi din viața lui. „Îmi place să încep ziua devreme, iar de obicei cu activități fizice. Îmi place să joc fotbal, tenis, să mă duc la sală (n.r. de fitness) sau să alerg. De asemenea, mă asigur, așa cum am făcut toată cariera, să am parte de o mâncare foarte bună (e un aspect foarte important). De asemenea, îmi place mult să citesc, să mă întâlnesc cu prietenii, important este să fac cât mai multe chestii care să mă încarce pozitiv", spunea el jurnaliștilor români în 2019.

A fost atras de snooker din copilărie

O'Sullivan s-a născut în Wordsley, West Midlands (Anglia) și a fost atras de acest sport încă din copilărie, scrie Sport.ro. A reușit primul break de peste 100 de puncte când avea doar 10 ani, mai exact 117. La 15 ani a reușit breakul maxim, iar un an mai târziu a trecut la profesioniști. De aici a început să doboare record după record. Ronnie a câștigat 38 de meciuri consecutive.

Și-a văzut tatăl închis pentru crimă

Tatăl lui Ronnie, Ronald John O'Sullivan deține un lanț de sex-shopuri în Anglia, iar din 1992 și până în 2009 a stat închis pentru crimă. Acesta a omorât un bodyguard, în urma unui scandal pornit într-o discotecă din Chelsea. Mama lui O'Sullivan nu a fost nici ea un exemplu. Femeia a petrecut 7 luni în închisoare pentru evaziune fiscală, iar mai apoi a fost eliberată pe cauțiune.

La 17 ani, când Ronnie a câștigat UK Championship, au început să apară primele semne că are probleme. Tatăl său era în pușcărie. Primise 18 ani pentru crimă, dupa ce înjunghiase o persoană de culoare într-un bar. A fost o lovitură incredibilă pentru Ronnie, pentru care tatăl său era un adevarat mentor.

A suferit de depresie

Ronnie a suferit de depresie severă și a avut și mari probleme cu drogurile. El lucrează de ceva vreme cu un psiholog, iar în trecut a mers la întrunirile narcoticilor anonimi. Aici a cunoscut-o pe Jo Langley, fosta lui prietena, potrivit Sport.ro.

A început să bea și să se drogheze

În 1996 a insultat un arbitru la Campionatul Mondial. A fost suspendat doi ani și a pătit o amendă de 20.000 de lire sterline. În 1998 a fost testat pozitiv la un control anti-doping după ce câștigase Irish Master. Fumase marijuana și a fost deposedat de titlu.

Îi place Messi

"Nu pot să spun că sunt neapărat un mare fan al fotbalului, mereu mi-au plăcut sporturile individuale. Dar, da, îmi place să urmăresc meciurile Barcelonei, pe Lionel Messi", declara anul trecut pentru jurnaliștii HotNews Ronnie O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan, despre loviturile cu mâna stângă

"De ce am lovit cu stânga (n.r. la finala cu Neil Robertson, atunci când a ajuns la 1000 de break-uri de peste 100 de puncte în carieră)? Când mă uit puțin înapoi în carieră, îmi dau seama că a fost modalitatea mea de a mă elibera puțin, în mai multe feluri. Mă face să mă simt competitiv (n.r. faptul că uneori lovește cu mâna stângă). În majoritatea timpului, joc folosind mâna dreaptă, dar sunt și astfel de momente în snooker, cum a fost cel contra lui Neil din finală pentru că mi-am dorit să fie mai greu de uitat. Este un mare mulțumesc pe care eu îl adresez către mâna mea stângă: știu că nu te folosesc de prea multe ori, pentru că nu am neapărată nevoie, însă vreau să știi că ești o parte importantă din viața mea și că acesta este momentul tău”.

Pe Alain Robidoux l-a bătut în 1996 jucând pentru prima oară cu ambele mâini. A alternat loviturile cu stânga și cele cu dreapta, iar Robidoux, ofensat, nu i-a întins mâna la finalul meciului. Canadianul s-a considerat luat peste picior.

Cele șase finale ale Campionatului Mondial de Snooker câștigate de Ronnie O'Sullivan:

2001 - Ronnie O'Sullivan - John Higgins 18–14

2004 - Ronnie O'Sullivan - Graeme Dott 18–8

2008 - Ronnie O'Sullivan - Ali Carter 18–8

2012 - Ronnie O'Sullivan - Ali Carter 18–11

2013 - Ronnie O'Sullivan - Barry Hawkins 18–12

2020 - Ronnie O'Sullivan – Kyren Wilson 18–8

Citește și: 

Ronnie O’Sullivan a refuzat un «blat»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net