Români la Wimbledon 2015: Halep îşi apără semifinala de anul trecut

Ultima actualizare:

    Români la Wimbledon 2015: Halep trebuie să dea uitării eşecul de la Roland GarrosFOTO: AP
Români la Wimbledon 2015: Halep trebuie să dea uitării eşecul de la Roland GarrosFOTO: AP

Al treilea turneu de Mare Şlem al anului e programat la Londra în perioada 29 iunie – 12 iulie. Români la Wimbledon 2015: ca de obicei în ultima vreme, participarea românească se va concentra în competiţia feminină, acolo unde vom avea cinci tenismene pe tabloul principal.

Bineînţeles, marile speranţe ale noastre la Wimbledon se vor lega încă o dată de Simona Halep. A treia jucătoare a lumii este nevoită să confirme parcursul bun de anul trecut, atunci când a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de Eugenie Bouchard. Români la Wimbledon 2015: Simona Halep va avea de apărat 780 de puncte în clasamentul mondial.

Români la Wimbledon 2015: Halep e a treia favorită

În mod normal, ţinând cont de ierarhia WTA, Simona Halep va fi cap de serie numărul trei la Wimbledon, după Serena Williams şi Petra Kvitova, dar organizatorii britanici îşi rezervă dreptul de a modifica lista capilor de serie în funcţie de performanţele pe iarbă ale jucătoarelor. Români la Wimbledon 2015: cel mai probabil, Halep nu va fi singura româncă plasată printre cei 32 capi de serie.

Români la Wimbledon 2015: Begu, printre capii de serie?

Irina Camelia Begu este cealaltă jucătoare din România aflată în acest moment în Top 32 mondial, mai exact pe poziţia a 30-a. Români la Wimbledon 2015: Begu riscă însă să mai pice în clasamentul mondial, în funcţie de rezultatele ei şi ale altor tenismene la turneul din această săptămână de la Birmingham.

Români la Wimbledon 2015: Monica Niculescu se simte excelent pe iarbă

Pentru noi, Monica Niculescu e surpriza plăcută de până acum în turneele premergătoare celui de la Wimbledon. Niculescu a jucat luni finala competiţiei de la Nottingham, demonstrând o formă foarte bună pe iarbă. La Nottingham, Monica a învins-o inclusiv pe poloneza Agnieszka Radwanska, o jucătoare care anul trecut se afla în Top 3 mondial. Români la Wimbledon 2015: alături de Halep, Begu şi Niculescu, pe tabloul principal de la Wimbledon vor mai fi acceptate direct Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu. În schimb, vom mai avea tenismene în calificări, în frunte cu Sorana Cîrstea, care încearcă să pună capăt unei crize de rezultate îngrijorătoare.

Români la Wimbledon 2015: băieţii, doar în calificări

Marius Copil, Adrian Ungur şi Victor Hănescu nu sunt clasaţi pe lcouri care să le permit accesul pe tabloul principal al competiţiei masculine. Români la Wimbledon 2015: ca urmare, cei trei se vor înscrie în calificări, unde vor avea de trecut trei tururi. Marius Copil a demonstrat săptămâna trecută că e într-o creştere de formă, ajungând până în sferturile de finală ale turneului de la Den Bosch (Olanda).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net