Români la US Open 2015: ne mândrim cu patru sferturi de finală!

Ultima actualizare:

    Români la US Open 2015: Horia Tecău şi Simona Halep
Români la US Open 2015: Horia Tecău şi Simona Halep

Putem spune fără teama de a greşi că ultimul turneu de Mare Şlem al anului a fost deja un succes pentru reprezentanţii noştri. Români la US Open 2015: per total, ne-am trecut în cont cel puţin patru sferturi de finală, în probele de simplu feminin, dublu masculin şi dublu mixt.

Aşa cum era de aşteptat, blazonul României la US Open a fost apărat în primul rând de Simona Halep, a doua jucătoare a lumii, dar şi de cei doi tenismeni de dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea, ambii clasaţi în Top 10 mondial. Români la US Open 2015: toţi cei trei au reuşit calificări în sferturile de finală, cu menţiunea că Halep şi Tecău au izbutit acest lucru în câte două probe.

Români la US Open 2015: Simona Halep a abandonat la dublu mixt

Bineînţeles, pe noi ne-a interest în primul rând parcursul Simonei Halep la simplu, acolo unde constănţeanca încearcă să-şi treacă în palmares primul ei titlu de Mare Şlem. Jucătoarea de 23 de ani clasată pe locul doi în lume a plecat ca din puşcă în turneul american, cu trei victorii la pas. Români la US Open 2015: în optimi, Simona Halep a dat primul examen mai dificil, depăşind-o în trei seturi pe nemţoaica Sabine Lisicki. În sferturi, românca a întâlnit-o miercuri seară pe bielorusa Victoria Azarenka.

Pentru Halep, sfertul de finală de la simplu n-a fost singura sa performanţă la New York. Români la US Open 2015: Simona a avut curajul să se înscrie şi în proba de dublu mixt, alături de conaţionalul Horia Tecău. Surprinzător, cei doi au depăşit două tururi, ajungând în sferturile de finală. Din păcate, calificarea Simonei în fazele avansate la simplu a obligat-o să abandoneze proba de dublu mixt.

Români la US Open 2015: Horia Tecău a părăsit turneul

Revenind la Horia Tecău, tenismenul nostru şi-a încheiat aventura la Flushing Meadows cu două sferturi de finală. Pe lângă performanţa de la dublu mixt amintită mai sus, Horia Tecău a fost eliminat în sferturile probei de dublu masculin. În pereche cu olandezul Rojer, Tecău s-a oprit înainte de semifinale, cei doi fiind învinşi de un dublu francez mai slab cotat.

Români la US Open 2015: Florin Mergea atacă semifinalele

Al patrulea sfert de finală cu prezenţă românească a fost programat miercuri seară, tot la dublu masculin. Români la US Open 2015: este vorba despre Florin Mergea, care a jucat împreună cu indianul Bopanna contra cuplului Inglot – Lindstedt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net