Româncele, trimise în pielea goală la Istanbul!

Ultima actualizare:
Cristi Iordache, secretarul general al FRP
Cristi Iordache, secretarul general al FRP

Naţionala feminină U-17 a participat la un turneu din Turcia fără echipament. Fiecare jucătoare a intrat în apă cu costumul ei luat de acasă.

În România, avem o serie de sporturi mai puţin mediatizate, printre care şi polo, iar ce se întâmplă la federaţiile care conduc aceste discipline depăşeşte orice imaginaţie. Exemplul cel mai bun e modul jenant în care naţionala U-17 de polo la fete a fost trimisă, la Istanbul, acolo unde s-a desfăşurat un turneu amical. Lotul pregătit de cuplul Vlad Hagiu – Zoltan Orban a obţinut rezultate excelente: două victorii (15-9 cu Bulgaria şi 12-4 cu Turcia), o remiză (7-7 cu Croaţia) şi o înfrângere (3-13 cu Serbia).

Bilanţul din Turcia e cu atât mai impresionant cu cât româncele s-au confruntat şi cu o problemă jenantă: au fost trimise la concurs fără echipament, prosoape şi halate! Fiecare jucătoare a intrat în apă cu costumul ei, adus de acasă. Gabriela Popescu, mama uneia dintre fete, a povestit pentru gsp.ro că a fost nevoită să se deplaseze pe banii ei, la Istanbul, întrucât fiica ei a rămas fără costum după prima zi de meciuri. „Fiicei mele i s-a rupt costumul. Am luat avionul de la Bucureşti ca să-i aduc unul de schimb. Echipa a fost cazată la un hotel de cinci stele, jucătoarele de la alte echipe vin la mese în echipament, pe când noi suntem coloraţi. Negre, albastre, tricolore, avem mai multe modele, vreo şase. Unele au intrat cu echipamentul clubului CSS 1 din Bucureşti! E o ruşine, iar de vină e Federaţia Română de Polo”, a povestit Gabriela Popescu.

„Nu ştiu unde s-au dus banii de echipament”

Contactat de „Adevărul“, secretarul general al FRP, Cristi Iordache, n-a putut oferi prea multe explicaţii.

Vlad Hagiu, antrenorul lotului U17
Vlad Hagiu, antrenorul lotului U17

„Acum trei zile, preşedintele Liviu Răducanu mi-a dat o hârtie potrivit căreia de la 1 februarie nu mai fac parte din federaţie. Am fost dat afară, fără preaviz. În realitate, eu de la 16 decembrie n-am mai fost implicat în nimic. Ştiu însă că de problema deplasării echipei U-17 în Turcia s-au ocupat domnii Răducanu şi Hagiu. Şi mai ştiu că, la finalul anului, în contul federaţiei era suma de 6.000 de lei pentru achiziţionarea de echipamente. Ce s-a întâmplat cu aceşti bani, nu ştiu să vă spun”, a declarat Iordache.

Vlad Hagiu, antrenorul lotului, a recunoscut problemele cu care s-au confrunt fetele


    Vlad Hagiu, antrenorul lotului U17
Vlad Hagiu, antrenorul lotului U17

„Până în ultima zi, ne-au zis că vom primi echipament, dar apoi ne-au trimis fără. Au zis că nu există. Eu cred că se putea face rost de echipament, dar nu vreau să intru într-o polemică. Ce era să fac? Să le cumpăr fetelor echipament din banii mei? Eu am venit aşa cu echipa şi am făcut tot ce a depins de mine”, a spus Hagiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net