Roland Garros 2015: turneul începe azi

Ultima actualizare:
Simona Halep a jucat  anul trecut finala  la Roland Garros
Simona Halep a jucat anul trecut finala la Roland Garros

Roland Garros 2015 este al doilea turneu de Mare Şlem al anului şi marea provocare a sezonului de zgură. Deşi meciurile de pe tablourile principale încep duminică, competiţia debutează astăzi cu primele partide din calificări.

Unul dintre cele mai aşteptate turnee de tenis este deja în desfăşurare. Roland Garros 2015 este a 114-a ediţie a competiţiei din capitala Franţei. Ca de obicei, printre participanţi se află şi numeroşi români, marile noastre speranţe venind în primul rând de la turneul feminin.

Roland Garros 2015: băieţii încep azi calificările

Din păcate, la masculin, nici unul dintre tenismenii noştri n-a reuşit să intre pe tabloul principal la Roland Garros 2015. În schimb, Marius Copil, Adrian Ungur şi Victor Hănescu au şansa de a intra în competiţia propriu-zisă prin intermediul celor trei runde de calificare. Primul tur este programat chiar astăzi. Astfel, Adrian Ungur (189 ATP), va debuta la Roland Garros 2015 contra favoritului numărul 6 al calificărilor, italianul Luca Vanni.

Roland Garros 2015: Hănescu e cel mai bine clasat român

Tot astăzi, la Roland Garros 2015 va evolua şi Victor Hănescu, al 187-lea jucător al lumii, cel mai bine clasat român al momentului. Experimentatul Hăne va da peste un sportiv de aceeaşi vârstă (33 de ani), italianul Potito Starace. Al treilea român din calificările Roland Garros 2015 este Marius Copil, care a coborât până pe locul 207 mondial. Copil îl va întâlni în prima rundă pe portughezul Pedro Sousa. Mâine, vor începe la Roland Garros 2015 şi calificările feminine.

Roland Garros 2015: Halep şi Begu sunt capi de serie


    Roland Garros 2015: Halep e favorita 3GOTO: Guliver/ GettyImages
Roland Garros 2015: Halep e favorita 3GOTO: Guliver/ GettyImages

Bineînţeles, o dată cu apropierea finalului de săptămână, toată atenţia noastră se va îndrepta spre tabloul feminin, acolo unde printre marile favorite la câştigarea trofeului se numără şi Simona Halep. După eşecul din semifinale de la Roma, constănţeanca a coborât pe locul trei în lume, după Serena Williams şi Maria Şarapova, astfel că românca va fi desemnată cap de serie numărul 3 la Roland Garros 2015. În acest an, Simona Halep e nevoită să-şi apere punctele cucerite anul trecut, atunci când a pierdut finala de la Paris contra rusoaicei Şarapova.

Pentru prima dată în carrieră, Irina Begu va fi cap de serie la un turneu de Mare Şlem. Rezultatele bune din acest an au propulsat-o pe Begu în postura de favorită numărul 30 la Roland Garros 2015. Pe lângă Simona Halep şi Irina Begu, în competiţia feminină de simplu se vor mai afla Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net