Roland Garros 2015 finala feminină: Serena Williams caută titlul 20

Ultima actualizare:

    Roland Garros 2015 finala feminină: Serena Williams e marea favorită
Roland Garros 2015 finala feminină: Serena Williams e marea favorită

Americanca Serena Williams are o motivaţie specială pentru a câştiga sâmbătă turneul de tenis de la Paris. Roland Garros 2015 finala feminină: cu o victorie, lidera mondială va schimba prefixul în ceea ce priveşte numărul de victorii în turneele de Mare Şlem.

Serena Williams demonstrează în continuare că nu are o rivală pe măsură în circuitul feminin. Sportiva de 33 de ani a ajuns în ultimul act la Roland Garros în ciuda faptului că a acuzat probleme de ordin fizic, inclusiv în semifinala cu elveţianca Timea Bacsinszky. Roland Garros 2015 finala feminină: Serena o va înfrunta sâmbătă pe cehoaica Lucie Safarova, o prezenţă suprinzătoare în această fază a competiţiei.

Roland Garros 2015 finala feminină: Serena, pe urmele lui Steffi Graf

Deşi pare greu de crezut, Serena Williams e mai motivată ca niciodată pentru a o învinge pe Safarova. Motivul? Americanca e în căutarea celui de-al 20-lea trofeu de Mare Şlem, bornă care a fost atinsă în istoria tenisului de numai două jucătoare. Este vorba despre australianca Margarit Court (24 de succese) şi de celebra tenismenă germană Steffi Graf, care s-a impus de 22 de ori în competiţiile majore. Roland Garros 2015 finala feminină: meciul Serena Williams – Lucie Safarova va începe la ora 16.00, în direct la Eurosport.

Roland Garros 2015 finala feminină: Williams are două victorii la Paris

Dintre cele patru turnee de Mare Şlem, Roland Garros-ul este cel care a simţit cel mai puţin dominaţia Serenei Williams. Jucătoarea americană are în palmares doar două succese pe zgura din capitala Franţei, în 2002 şi 2013. Comparativ, Serena a câştigat de şase ori Openul australian, de cinci ori la Wimbledon şi de şase ori la US Open. Roland Garros 2015 finala feminină: din cele şase partide câştigate de Williams în acest an la Paris, patru dintre ele s-au încheiat după trei seturi.

Roland Garros 2015 finala feminină: Safarova e la prima mare finală

Dacă Serena Williams e obişnuită cu astfel de meciuri, adversara sa va trăi în premieră emoţiile unei finale de Mare Şlem. Cehoaica Lucie Safarova a început turneul din postura de favorită numărul 13, reuşind să se strecoare în ultimul act cu ajutorul unei victorii uriaşe obţinute în sferturi contra Mariei Şarapova. Roland Garros 2015 finala feminină: dacă Williams a cedat patru seturi la actuala ediţie, Lucie Safarova n-a pierdut nici măcar un set, performanţă care nu e la îndemâna oricui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net