"Raliul iadului" s-a pus în mişcare

Ultima actualizare:

    Spectatorii răniţi  au fost duşi imediat  la spital
Spectatorii răniţi au fost duşi imediat la spital

Nu e an în care Raliul Dakar să nu facă victime printre participanţi sau printre cei care urmăresc la faţa locului competiţia off-road din America de Sud. De această dată, „iadul” s-a declanşat încă înainte de prima etapă, în prologul desfăşurat sâmbătă.

La Buenos Aires, capitala Argentinei, aproximativ 50.000 de spectatori au ţinut să asiste pe traseu la debutul ediţiei 2016 a Raliului Dakar. Din păcate, 13 dintre aceştia au ajuns la spital în urma unui accident de coşmar. Scena terifiantă a fost produsă de un echipaj chinez care şi-a răsturnat bolidul, un Mini Cooper, în mulţimea de pe margine. Un martor al incidentului a declarat că „maşina a scăpat de sub control şi s-a răsturnat de câteva ori, iar accidentul s-a produs pe o linie dreaptă, nu într-o curbă”. 

Conform organizatorilor, 13 persoane au fost transportate la spital cu multiple fracturi şi leziuni traumatice. Printre cei loviţi s-au aflat cinci copii, dar şi o femeie însărcinată, care sunt în afara oricărui pericol. 

Norocoşi au fost şi piloţii chinezi, Guo Meiling şi Liao Min, care s-au ales doar cu o sperietură groaznică. Accidentul a dus la oprirea imediată a competiţiei, organizatorii concentrându-se pe operaţiunile de salvare a victimelor.


    Aşa arată maşina  distrusă de chinezi
Aşa arată maşina distrusă de chinezi

Click! spune

Din 1969, de la înfiinţarea competiţiei, 69 de persoane şi-au pierdut viaţa în Raliul Dakar, 28 fiind din rândul participanţilor.

Avem şi un român în concurs

Aşa arată maşina  distrusă de chinezi
Aşa arată maşina distrusă de chinezi

Printre participanţii la Raliul Dakar se află şi un reprezentant al României, Emanuel Gyenes, la bordul unei motociclete KTM. Sătmăreanul n-a întâmpinat probleme în prolog, clasându-se pe locul 26 din 136 de concurenţi înscrişi la clasa moto.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net