Puştoaicele de la handbal sunt în finala mondială

Ultima actualizare:
Liderul echipei este Bianca Bazaliu
Liderul echipei este Bianca Bazaliu

Au trecut nouă ani de la ultima prezenţă a unei naţionale din România într-o finală de Campionat Mondial, indiferent de sport sau de categorie de vârstă. În 2005, handbalistele senioare conduse de pe margine de Gheorghe Tadici au irosit şansa aurului, cedând la St. Petersburg în faţa Rusiei.

Acum, tot handbalul feminin scoate capul la suprafaţă, dar nu cu ajutorul primei reprezentative. La un singur pas de cucerirea titlului mondial se află naţionala de junioare (sub 18 ani) antrenată de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma. După un turneu perfect făcut în Macedonia, fetele noastre joacă astăzi marea finală cu Germania, o echipă pe care au bătut-o deja o dată în această competiţie (27-25 în grupe). Cei care au văzut prestaţia tinerelor tricolore vorbesc despre o nouă generaţie de excepţie a handbalului feminin, compusă în mare parte din sportive crescute la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu-Vâlcea.

Bazaliu, pe urmele lui Neagu

Liderul echipei e fără îndoială interul Bianca Bazaliu (care tocmai a împlinit 17 ani), ale cărei aruncări la poartă amintesc de Cristina Neagu. Alături de Bazaliu, vom mai auzi în viitorul apropiat de coordonatoarea Cristina Laslo, de pivotul Lorena Ostase sau de portăriţa Mădălina Ion, ultima fiind eroina semifinalei de vineri cu Muntenegru.

Drumul României spre finală


    Liderul echipei este Bianca BazaliuFoto: EHF
Liderul echipei este Bianca BazaliuFoto: EHF

Grupa C34-20 cu Argentina42-22 cu Uzbekistan37-23 cu Macedonia27-25 cu Germania30-30 cu DanemarcaOptimi28-22 cu CroaţiaSferturi36-22 cu OlandaSemifinale28-25 cu Muntenegru

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net