Păpuşa Bouchard s-a "topit" la 40 de grade Celsius

Ultima actualizare:
Halep nu mai poate fi depăşită în clasamentul WTA încă cel puţin trei săptămâni
Halep nu mai poate fi depăşită în clasamentul WTA încă cel puţin trei săptămâni

Bătută în două seturi (6-7, 4-6) de rusoaica Makarova şi stoarsă fizic de temperaturile ridicate de la New York, Eugenie Bouchard a părăsit în lacrimi ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Sexy-tenismena care a explodat în acest an în circuitul feminin s-a oprit în optimi la US Open, completând seria de surprize înregistrate în competiţia americană. Comparativ cu eliminările premature suferite de favoritele Halep, Şarapova, Radwanska sau Ivanovic, Eugenie Bouchard a avut mai mult de suferit. Supranumită „Barbie” pentru aspectul fizic, canadianca de 20 de ani s-a lovit de căldura excesivă de la New York, unde termometrele arată în anumite momente ale zilei chiar şi 40 de grade Celsius.


    Foto: AFP
Foto: AFP

În optimea de finală cu rusoaica Ekaterina Makarova, Bouchard a pierdut primul set la mare luptă (6-7), pentru ca la mijlocul celui de-al doilea (la scorul de 3-2 pentru ea) să solicite intervenţia medicilor.

Fără vlagă, Eugenie s-a aşezat pe scaun şi i-a speriat pe doctori, care i-au verificat imediat tensiunea arterială şi i-au frecat cu pungi de gheaţă mâinile şi picioarele.

Pauza medicală n-a ajutat-o deloc pe Bouchard, care a cedat setul cu 4-6 şi a părăsit arena plângând. „Aveam dureri de cap, mă simţeam ameţită şi nici nu vedeam bine”, a mărturisit tenismena după alte două ore în care medicii i-au interzis să facă declaraţii pentru se recupera în urma şocului fizic suferit în timpul partidei.

Halep şi-a salvat locul 2


    Halep nu mai poate fi depăşită în clasamentul WTA încă cel puţin trei săptămâniFoto: Reuters
Halep nu mai poate fi depăşită în clasamentul WTA încă cel puţin trei săptămâniFoto: Reuters

Eugenie Bouchard era ultima jucătoare care o putea depăşi pe Simona Halep în clasamentul mondial, în cazul în care canadianca ar fi câştigat US Open. Aşadar, eliminarea lui Bouchard în optimi o ajută pe tenismena noastră să rămână pe locul doi în lume (în spatele Serenei Williams) la finalul ultimului turneu de Mare Şlem al anului. În urma rezultatelor de la US Open, Halep şi-a asigurat şi prezenţa la Turneul Campioanelor din luna octombrie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net