Pandemia COVID-19, marea provocare a sportului: cum s-a adaptat motociclismul viteză

Ultima actualizare:

    Primul antrenament oficial al echipei este stabilit deja pentru 16-17 mai, în condiții speciale
Primul antrenament oficial al echipei este stabilit deja pentru 16-17 mai, în condiții speciale

Sportul este unul dintre domeniile puternic afectate de pandemia de COVID-19, motociclismul viteză nefăcând excepție. Toate circuitele din țară au fost închise, astfel încât antrenamentele clasice nu au fost deloc posibile, însă lucrurile vor începe, treptat, să revină, punctează Team BMR EXE Software.

Concret, primul antrenament oficial al echipei este stabilit deja, pentru 16-17 mai, chiar dacă în condiții speciale, respectiv cu un număr restrâns de piloți și mecanici. Mai mult, campionatul MotoRC are toate șansele să înceapă, în vara lui 2020.

Cei mai „încercați” de această perioadă au fost piloții, fiind cei care au pierdut numeroase antrenamente cu motocicleta, vitale în acest sport. Totuși, au fost și aspecte pozitive, în contextul dat: o perioadă mai mare de odihnă pentru recuperarea accidentărilor, mai mult timp pentru analiza tehnică și punerea la punct a motocicletelor pentru competiție, reziliența la stres și o pauză binevenită pentru minte și corp.

„Chiar dacă nu sunt condițiile ideale pentru antrenament, ne apropiem de un bun început, pentru a ne putea intra în ritm. Între timp, pregătirea Team BMR EXE Software a însemnat 100% pregătire fizică, făcută individual, în funcție de posibilitățile fiecăruia. Cea mai importantă, însă, a fost pregătirea psihică, deoarece ne-a fost greu ca, de la un stil de viață activ și ritmul plin de adrenalină de la curse, să trecem la unul sedentar și izolare totală.

Totuși, grație întâlnirilor virtuale pe care le-am organizat cu întreaga echipă, am putut să ne canalizăm energia către planurile de strategie, actualizate în funcție de perioada prin care trecem. Și, pentru a ne păstra spiritul competitiv, dar și umorul, am organizat curse online cu mașini și motociclete, chiar și un campionat virtual, în care ne-am implicat cu toții – piloți, manageri, mecanici, ceea ce a fost un mod plăcut de a fi aproape, chiar dacă există o distanță fizică între noi”, a declarat Cătălin Tudor, managerul Team BMR EXE Software.

Team BMR EXE Software evoluează atât în MotoRC, cât și în Campionatul Național și Est European, reușind clasări pe podium la ambele competiții, în sezonul 2019. Obiectivele Team BMR EXE Software pentru anul viitor  presupun câte un pilot la fiecare clasă, participarea la toate campionatele și clasarea pe podium la general.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net