Până aici ne-a fost!

Ultima actualizare:

    Oana Manea s-a luptat cu unguroaicele, dar greul de abia acum începe, în sferturile LigiiFoto: David Muntean
Oana Manea s-a luptat cu unguroaicele, dar greul de abia acum începe, în sferturile LigiiFoto: David Muntean

Pentru un loc în Final Four-ul Ligii Campionilor, băimărencele vor da piept cu campioana la zi a Europei, în timp ce „tigroaicele” de la CSM au în faţă cea mai în formă echipă a momentului, Rostov-Don.

Se pare că va mai trece un an până când o formaţie românească va reuşi să intre în „careul de aşi” al Ligii Campionilor la handbal feminin. La fel ca Ungaria, ţara noastră are două reprezentante în sferturi, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, dar şansele de a merge mai departe în Final Four sunt minime. Atât CSM, cât şi HCM au terminat grupele principale pe locul patru, astfel că adversarele din sferturi sunt echipele care au câştigat respectivele serii.

Pe de-o parte, HCM Baia Mare va înfrunta „gigantul” din Muntenegru, Buducnost (deţinătoarea Ligii Campionilor), acolo unde marea vedetă e chiar compatrioata noastră Cristina Neagu, cea mai valoaroasă jucătoare a lumii în 2015. De cealaltă parte, CSM Bucureşti se pregăteşte de o „dublă” infernală cu rusoaicele de la Rostov-Don. Acestea sunt neînvinse în actuala stagiune europeană şi se numără printre marile favorite la cucerirea trofeului, alături de Buducnost şi de Györ.

Ca şi cum calculele hârtiei nu erau de ajuns, cele două echipe din România vor fi dezavantajate şi de disputarea meciurilor decisive în deplasare, detaliu extrem de important la acest nivel. Partidele vor avea loc la începutul lunii aprilie (1-3, turul, respectiv 8-10, returul). Cele patru echipe care se vor califica în Final Four vor juca în luna mai, cu trofeul pe masă, la Budapesta.

Tabloul sferturilor

  • CSM Bucureşti – Rostov
  • Vardar Skopje – Larvik
  • Ferencvaros – Györ
  • HCM Baia Mare – Buducnost

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net