Niki Lauda, în România! Cât adevăr şi câtă ficţiune există în «Rush»

Ultima actualizare:

    Niki Lauda a venit în România pentru a promova imaginea unei firme de jocuri de norocFoto: Eduard Enea
Niki Lauda a venit în România pentru a promova imaginea unei firme de jocuri de norocFoto: Eduard Enea

România a primit vizita unei legende din lumea sporturilor cu motor. Niki Lauda (66 de ani), triplu campion mondial al Formulei 1, a sosit în ţara noastră la invitaţia sponsorului său principal, care a aniversat 25 de ani de prezenţă în România. Austriacul a despre colaborarea sa cu scenaristul Peter Morgan pentru realizarea filmului Rush.

În calitate de ambasador de brand, fostul pilot austriac a participat la o conferinţă de presă la sediul companiei situat în apropierea Aeroportului International Henri Coandă. Austriacul a vorbit, printre altele, şi despre filmul Rush, lansat în 2013, care prezintă lupta pentru titlul mondial în sezonul 1976 dintre Lauda şi James Hunt.

Întrebat cât de mult i-a plăcut filmul și cât se inspiră acesta din realitate, Niki Lauda a răspuns: “85% este realitate, 15% este Hollywood”. Fostul pilot a povestit cum a decurs întâlnirea cu scenaristul filmului, Peter Morgan.

“Am avut o experienţă interesantă cu acest film. A venit la mine Peter Morgan, nu-l ştiam, e scenarist. Voia să ştie totul despre sezonul 1976. Am dat nişte telefoane şi am zis: Da, hai să facem filmul! A venit la Viena, am stat cu el la masă şi mi-a pus întrebări. Eu i-am răspuns cum aş vedea eu lucrurile, dar el mi-a zis clar: e filmul meu, tu îmi răspunzi, dar eu îl fac ca la Hollywood. Am zis Ok. În timp ce discutam şi îmi punea tot felul de întrebări amuzante, i-am zis să mă lase să văd ce scrie în laptop. Tocmai descria o scenă în care eu eram lângă maşină, îmi puneam casca, mă suiam în cockpit şi învârteam cheia în contact. I-am zis: Omule, eşti nebun? Maşina de Formula 1 nu are cheie!”, a povestit amuzat austriacul.

După conferinţă, Lauda a acordat o serie de autografe
După conferinţă, Lauda a acordat o serie de autografe

După conferinţă, Lauda a acordat o serie de autografe, iar apoi a mers direct la aeroport, destinţia Monza, pentru a fi prezent la Marele Premiu al Italiei în calitate de preşedintele al echipei Mercedes.

Lauda a devenit campion mondial al Formulei 1 în sezoanele 1975 (Ferrari), 1977 (Ferrari) şi 1984 (McLaren), iar în prezent este preşedinte şi deţine 10% din acţiuni la echipa Mercedes. 

A fost la un pas să-şi piardă viaţa

În 1976, pe circuitul de la Nurburgring, bolidul acestuia a alunecat pe pista udă de la ploaie şi s-a lovit în flăcări de parapet. Lauda a suferit arsuri pe faţă cu care a rămas toată viaţa.

Vezi aici cumplitul accident din 1976

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net