Niki Lauda a murit. Legenda Formula 1 avea 70 de ani

Ultima actualizare:

    Niki Lauda a murit la 70 de anifoto: Getty
Niki Lauda a murit la 70 de anifoto: Getty

Triplul campion mondial Formula 1 Niki Lauda a murit la vârsta de 70 de ani, la nouă luni după un transplant de plămân, conform BBC.

Austriacul legendar a luat titlul cu Ferrari în 1975 şi 1977 şi cu McLaren în 1984. Mulţi îşi vor aminti de el pentru recuperarea sa remarcabilă şi întoarcerea la curse după ce a suferit arsuri puternice într-un accident din Grand Prix-ul Germaniei în 1976.

Lauda „a murit liniştit” luni, a informat familia sa, notează news.ro.

”Reușitele lui ca pilot și antreprenor sunt și vor rămâne de neuitat, dorința de acțiune, maniera lui directă și curajul vor fi modele pentru noi toți”, a declarat familia sa, conform bbc.com. 

Pe 1 august 1976, la un an după ce a câștigat primul titlu, Niki Lauda a suferit arsuri de gradul trei pe cap și gât și a inhalat gaze toxice care i-au afectat plămânii, după ce mașina lui a izbucnit în flăcări la Nurburgring. La spital i s-a acordat ultima împărtășanie, dar a avut o recuperare miraculoasă și s-a întors pe pistă, încă bandajat, la doar 40 de zile de la accident.  

Lauda a fost supus și la două transplanturi de rinichi, ultimul în 2005, când iubita lui de pe atunci Birgit Wetzinger, i-a donat un rinichi. Cei doi s-au căsătorit în 2008. Pe lângă doi gemeni, un băiat și o fată, născuți în 2009, Lauda mai are trei fii din relații anterioare. 

După ce a încheiat cariera de pilot, Lauda a devenit antreprenor în industria aeriană. El a fost numit recent și președinte al echipei Mercedes de la Formula 1. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net