Namibianul Jacques Burger e robot sau rugbist?

Ultima actualizare:
Vrea prima victorie  la Cupa Mondială
Vrea prima victorie la Cupa Mondială

Namibia e una dintre „cenuşăresele” Cupei Mondiale din Anglia, însă africanii au în lot o adevărată minune a naturii.

Pentru Jacques Burger (32 de ani), competiţia care se desfăşoară în aceste zile pe tărâm britanic e ultima a carierei sale de rugbist. Sportivul namibian nu va rămâne în istorie prin performanţele obţinute pe teren, ci prin multitudinea de accidentări care s-au „lipit” de el. „Am avut şase intervenţii chirurgicale la genunchiul drept, două la umărul drept, două la pomeţi şi o mână ruptă”, e bilanţul trist făcut chiar de către cel în cauză. Pe lângă operaţiile amintite, Burger s-a ales şi cu alte numeroase probleme medicale, de la banalele întinderi musculare până la coaste fracturate.

Adversarii de mâine ai naţionalei noastre s-au relaxat într-un parc tematic din Londra
Adversarii de mâine ai naţionalei noastre s-au relaxat într-un parc tematic din Londra

În total, namibianul a strâns 60 de accidentări în numai doi ani, făcându-i pe doctori să se minuneze de faptul că Jacques Burger e capabil în continuare să evolueze la cel mai înalt nivel. „Aş mai fi jucat 50 de ani, dar am doi copii mici şi vreau să mă implic în viaţa lor”, a spus Burger, justificându-şi decizia de a renunţa la rugbi la finalul acestui an. „Robotul” Jacques Burger ar fi fost eligibil să joace în naţionale mari, ca Anglia şi Africa de Sud, dar nu şi-a trădat ţara de origine. „Am ales cu inima”, a precizat căpitanul Namibiei, o echipă care a pierdut toate cele nouă meciuri disputate până acum la Cupele Mondiale de rugbi, inclusiv cel cu Noua Zeelandă (14-58) disputat joi seară la Londra.

Păstrează ca amintire toate şuruburile din corp


    Vrea prima victorie  la Cupa Mondială
Vrea prima victorie la Cupa Mondială

Cine nu crede povestea lui Jacques Burger poate fi convins de colecţia de şuruburi şi plăci de metal pe care rugbistul namibian le-a avut în corp în urma operaţiilor. „Le port mereu în geantă, ca amintire. Mulţi mi-au spus că nu voi putea juca la această Cupă Mondială, dar i-am contrazis”, a declarat africanul.

Irlandezii vor «distracţie» cu România

Jacques Burger a fost lovit la arcadă şi în cel mai recent meci jucat la Cupa Mondială, joi, contra Noii Zeelande
Jacques Burger a fost lovit la arcadă şi în cel mai recent meci jucat la Cupa Mondială, joi, contra Noii Zeelande

După eşecul cu Franţa (11-38) de miercuri, „Stejarii” României se pregătesc pentru al doilea meci al grupei, cel de mâine cu Irlanda (ora 18.45, DigiSport). Ţinând cont că britanicii au câştigat ultimele două ediţii ale Turneului celor 6 Naţiuni, partida se anunţă cel puţin la fel de dificilă pentru naţionala noastră. Alături de Noua Zeelandă, Australia şi Anglia, Irlanda e chiar una dintre principalele favorite la câştigarea Cupei Mondiale, astfel că românii au ca obiectiv mâine un joc bun şi o înfrângere onorabilă, aşa cum s-a întâmplat cu Franţa.

Pe lângă faptul că au de partea lor valoarea incontestabil mai mare, irlandezii beneficiază şi de o stare psihică de invidiat. S-a văzut acest lucru zilele trecute, când adversarii României şi-au folosit ziua liberă pentru a se distra pe cinste într-un parc tematic din capitala Angliei, Alton Towers Theme Park. Aşa cum le stă bine unor rugbişti, irlandezii nu s-au ferit de nici o provocare, testându-şi adrenalina pe cele mai periculoase carusele şi rollercoaster-uri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net