Morţi într-un show de supravieţuire

Ultima actualizare:

    O tragedie fără margini a lovit lumea sportului, trei campioni francezi fiind  ucişi într-un accident de elicopter în timp ce filmau pentru un spectacol TVFoto: AP
O tragedie fără margini a lovit lumea sportului, trei campioni francezi fiind ucişi într-un accident de elicopter în timp ce filmau pentru un spectacol TVFoto: AP

Doi medaliaţi olimpici, o înotătoare şi un boxer, plus o navigatoare celebră s-au aflat printre cele zece persoane care au murit stupid luni, în Argentina, acolo unde participau la un reality-show.

O banală emisiune de supravieţuire a postului de televiziune francez TF1 s-a transformat într-un carnaj. Mai mulţi sportivi celebri din Hexagon au fost chemaţi în Argentina pentru filmările la show-ul “Dropped”, fiind lăsaţi să se descurce în medii ostile, “fără apă, fără mâncare şi fără ajutor”, aşa cum anunţaseră organizatorii. Existau două echipe, transportate cu elicopterul în diverse zone ale Argentinei.

Elicopterele s-au prăbuşit  în Argentina, neexistând  supravieţuitori
Elicopterele s-au prăbuşit în Argentina, neexistând supravieţuitori

Nimeni nu se aştepta însă la un final tragic al emisiunii, cu un bilanţ catastrofal de zece morţi. Ce s-a întâmplat? Conform autorităţilor din provincia La Rioja, două elicoptere s-au ciocnit din cauze necunoscute şi s-au prăbuşit. Victimele erau chiar cei care participau la filmări. Francezii, şi nu numai, au aflat cu stupefacţie că printre decedaţi se aflau trei mari sportivi ai ţării. E vorba de o fostă înotătoare, Camille Muffat (campioană olimpică în 2012), un boxer, Alexis Vastine (medaliat cu bronz la Olimpiada din 2008), precum şi o navigatoare extrem de cunoscută, Florence Arthaud. “Aeronavele erau complet arse, iar corpurile oamenilor irecuperabile”, au declarat primii poliţişti argentinieni ajunşi la faţa locului. Vestea a depăşit lumea sportului, inclusiv preşedintele Franţei, Francois Hollande, declarându-se şocat. “Dispariţia brutală a compatrioţilor noştri e o imensă tristeţe”, a spus Hollande.

Camelia Potec era prietenă cu Camille

Camelia Potec (33 de ani)
Camelia Potec (33 de ani)

În cariera sa de sportivă profesionistă, înotătoarea noastră Camelia Potec (33 de ani) s-a intersectat cu mai tânăra Camille Muffat (25 de ani), în primul rând în stagiile de pregătire pe care românca le făcea în Franţa. De altfel, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie a postat un mesaj trist pe pagina sa de Facebook: „Să-ţi găseşti cuvintele ca să descrii ceea ce simţi când o colegă, mare sportivă şi mare om, sfârşeşte tragic într-un accident de elicopter în timp ce filmează pentru o emisiune... e imposibil!!!R.I.P Camille Muffat!!!

Fotbalistul Wiltord a scăpat ca prin minune

Sylvain Wiltord (40 de ani)
Sylvain Wiltord (40 de ani)

Jucătorul francez Sylvain Wiltord (40 de ani), care a evoluat pentru Olympique Lyon şi Arsenal, se afla şi el în Argentina în cadrul aceluiaşi show, dar făcea parte din cealaltă echipă. Bineînţeles, dându-şi seama că putea fi şi el printre victime, Wiltord şi-a găsit cu greu cuvintele. “Sunt trist pentru prietenii mei, tremur tot. Sunt îngrozit, nu vreau să mai zic nimic”, a scris fotbalistul, retras din activitate în urmă cu trei ani. Wiltord n-a fost singurul norocos, în echipa care de la sol mai aflându-se un fost patinator, Fabrice Candeloro, dar şi multipla campioană la ciclism Jeannie Longo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net