Michael Schumacher, recuperat cu un cip implantat în cap!

Ultima actualizare:

    Mai mulţi sponsori de calibru au decis să nu mai prelungească contractele cu Michael SchumacherFoto: Reuters
Mai mulţi sponsori de calibru au decis să nu mai prelungească contractele cu Michael SchumacherFoto: Reuters

Medicii vor să-i stimuleze activitatea cerebrală a fostului campion mondial prin implantarea unui cip. Specialiştii au anunţat că au folosit metoda asupra unui pacient de 17 ani, care a reînceput să meargă după două luni de la accidentul suferit.

Schumacher a suferit un accident la schi, în decembrie anul trecut, şi şase luni a stat în comă. Recent a fost mutat la o clinică din Lausanne şi progresele au început să apară. Acum poate comunica cu familia cu ajutorul genelor şi în curând va fi mutat acasă, acolo unde a fost amenajat un adevărat centru medical. În plus, doi medici croaţi au anunţat că-l pot ajuta printr-o tehnică revoluţionară: implantarea în cap a unui cip. “Stimularea cerebrală profundă (DBS), presupune stimularea unor nuclee în scoarţa creierului pacienţilor aflaţi într-o stare vegetativă. Până în prezent, avem rezultate bune”, au explicat aceştia. Ajuns acasă, Schumacher ar putea fi mutat într-un scaun cu rotile electric, pe care l-ar putea controla cu gura.

Cronologie, de la accident şi până la ieşirea din comă

29 decembrie 2013Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat cu un elicopter la un spital din Grenoble. Unitatea medicală a confirmat că germanul este într-o stare critică. El a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală30 decembrieParchetul din Albertville a anunţat deschiderea unei anchete privind "circumstanţele şi cauzele accidentului de schi", care ar fi avut loc în afara pârtiei semnalizate.3 ianuarieÎn ziua în care Michael Schumacher a împlinit 45 de ani, zeci de fani ai echipei Ferrari s-au strâns în faţa spitalului din Grenoble, pentru a-şi susţine idolul.29 ianuarieDupă patru săptămâni de comă artificială, Michael Schumacher a fost plasat în faza de trezire progresivă. Sedativele administrate fostului pilot au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire.14 februarieMichael Schumacher s-a refăcut după o infecţie pulmonară pe care a contractat-o.17 februarie"Nicio infracţiune nu a fost reţinută în sarcina cuiva. Accidentul a avut loc în afara pârtiei. Semnalizarea, balizajul, jaloanele şi informaţiile oferite cu privire la limitele pârtiei au fost în conformitate cu normele franceze în vigoare", a stabilit procurorul din Albertville, care a închis cazul.25 martiePlasat în comă artificială, Michael Schumacher este într-o stare "stabilă", a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei. Germanul a fost supus la două operaţii pe creier pentru a i se îndepărta două hematoame. Rămâne la terapie intensivă.4 apriliePurtătorul de cuvânt al familiei Schumacher, Sabine Kehm, a anunţat, într-un comunicat, că Michael are momente în care dă semne de luciditate şi de trezire. "Michael face progrese... ", a precizat ea.16 iunieKehm a anunţat că Michael Schumacher a ieşit din comă şi a părăsit spitalul din Grenoble. El va urma o "lungă perioadă de readaptare", la un spital din Lausanne, unde a fost transferat.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net