Medaliată cu argint la Londra, abuzată ani la rând de medicul echipei! Totul a început când avea 13 ani

Ultima actualizare:

    McKayla Maroney a fost abuzată de mediucul echipei de gimanasticăFoto: Arhivă personală
McKayla Maroney a fost abuzată de mediucul echipei de gimanasticăFoto: Arhivă personală

Gimnasta McKayla Maroney(21 ani) a făcut nişte dezvăluiri surprinzătoare despre "tratamentul special" căruia a fost supusă în perioada în care a făcut parte din lotul de gimnastică a Statelor Unite ale Americii

Gimnasta McKayla Maroney s-a alăturat campaniei "MeToo"  de pe reţelele de socializare şi a dezvăluit că a fost agresată sexual în timp ce concura pentru echipa SUA, potrivit Adevărul. Şi-a deschis sufletul în faţa prietenilor virtuali şi a scris o postare pe Twiiter în care a susţinut că a fost molestată de Larry Nassar, fostul medic al echipei de gimnatică a Statelor Unite. "Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipei de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani. Totul a început când aveam 13 ani, la unuld intre primele mele cantonamente cu echipa naţională, în Texas, şi nu s-a terminat până când am renunţat la sport. Eram ameninţată de câte ori omul acesta avea o şansă. S-a întâmplat şi la Londra, chiar înainte ca eu şi echipa mea să câştigăm medalia de aur, s-a întâmplat cgiar şi înainte ca eu să câştig medalia de argint. Cea mai înfricoşătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua şi toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru somn în timpul zborului şi următorul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit cu el în cameră, primind "tratament", este mărturisirea gimanastei. Ea crede că lucrurile trebuie să fie schimbate fundamental şi că este necesar ca persoanele care au fost abuzate să rupă tăcerea şi să facă cunoscute cazurile lor. A adăugat că cei care sunt autorii unor astfel de acţiuni revoltătoare ar trebui să se confrunte cu toleranţă zero din partea autorităţilor. Tânăra speră că va fi posibil ca aceste abuzuri să fie oprite. Tăcerea noastră le-a dat putere pentru prea mult timp. "E timpul să ne luăm puterea înapoi. Şi niciodată nu este prea târziu ca să vorbim", a fost îndemnul fostei gimnaste.

McKayla a fost campioană la Londra cu echipa SUA şi medaliată cu argint la săriturile de la Jocurile Olimpice din anul 2012.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net