Maverick Vinales s-a impus în prima cursă MotoGP a anului!

Ultima actualizare:

    MotoGP
MotoGP

Maverick Vinales a câştigat prima etapă a campionatului MotoGP desfăşurată ieri în Qatar şi transmisă pe Eurosport. Spaniolul l-a învins pe Andrea Dovizioso, în timp ce ultimul loc pe podium a fost ocupat de Valentino Rossi.

Anterior, Franco Morbidelli (Moto2) şi Joan Mir (Moto3) s-au impus la clasele inferioare de concurs. Vinales a câştigat la prima sa cursă pentru echipa Yamaha, după ce anul trecut a evoluat pentru Suzuki. Acesta a purtat un duel intens cu Dovizioso în cea de-a doua parte a cursei, cei doi trecând la conducere de mai multe ori în succesiune până când spaniolul a efectuat depăşirea decisivă cu două tururi înainte de final.

Pornit de pe poziţia a patra a grilei de start, dublul campion mondial al clasei Moto2, Johann Zarco, s-a instalat la conducerea cursei şi a luat un avans impresionat în prima parte a sa. Francezul a abandonat însă înainte de jumătatea Marelui Premiu ca urmare a unei căzături, cedând prima poziţie în favoarea lui Dovizioso, care a urcat treptat în clasament în primele tururi după ce a plecat în cursă de pe locul patru.

Marc Marquez şi Andrea Iannone au purtat un duel pentru a-şi asigura poziţia secundă, permiţându-i cuplului de piloţi Yamaha format din Vinales şi Rossi să se apropie de podium. Italianul de la Suzuki a fost apoi al doilea nume mare care a ieşit din cursă în urma unei căzături, la fel păţind ceva mai în spate Cal Crutchlow şi Alvaro Bautista. Trecut de Marquez cu uşurinţă, Vinales şi-a început lupta cu Dovizioso pentru victorie, în timp ce Rossi l-a depăşit la rândul său pe spaniolul de la Honda şi a continuat să-i urmărească pe cei doi lideri. După mai multe depăşiri succesive, Vinales, care pornise din pole-position, a fost cel care a trecut primul linia de sosire, urmat de Dovizioso şi Rossi, doar două secunde despărţindu-i pe primii trei clasaţi. Marquez şi coechipierul său, Dani Pedrosa, au completat primele cinci poziţii, ţinând în frâu un atac târziu al lui Aleix Espargaro de la Aprilia, care a încheiat pe un onorabil loc şase. Scott Redding, Jack Miller, Alex Rins şi Jonas Folger s-au clasat în top zece, în timp ce Jorge Lorenzo a dezamăgit la debutul pentru echipa Ducati, terminând cursa abia pe locul unsprezece. Vinales conduce aşadar clasamentul general după prima etapă a sezonului, urmând ca peste două săptămâni, pe 9 aprilie, în Argentina să fie omul de învins pentru restul piloţilor din MotoGP.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net