Mașina cu care Michael Schumacher a câştigat la Monaco, vândută cu 7,5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Michael Schumacherfoto: reuters
Michael Schumacherfoto: reuters

Monopostul Ferrari, cu care Michael Schumacher a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco, în 2001, a fost vândut la o licitaţie la New York, cu suma record de 7.504.000 de dolari.

Aceasta este cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un monopost de Formula 1. Licitaţia a avut loc în cadrul Sotheby's Contemporary Art Evening Sale, în Manhattan, cu vânzări de peste 310 milioane de dolari.

Cu această maşină, F2001, număr şasiu 211, Schumacher a câştigat şi Marele Premiu al Ungariei, care i-a adus germanului al patrulea titlu din cele şapte câştigate în carieră, al doilea la Ferrari. 

În acel an, germanul s-a impus în nouă din cele 17 etape ale sezonului. Victoria de la Monaco, din 2001, a cincea din carieră, a fost ultima în Principat pentru Schumacher.


    Michael Schumacher se află de mai mult de jumătate de an în comăFoto: Reuters
Michael Schumacher se află de mai mult de jumătate de an în comăFoto: Reuters

Michael Schumacher, în vârstă de 48 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialişti în neurologie, iar în prezent se află la locuinţa sa din Elveţia. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puţine informaţii prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Fostul proprietar se aştepta la o sumă din vânzare în jurul a patru milioane de dolari. El va dona o parte din banii obţinuţi pe maşină fundaţiei Michael Schumacher’s Keep Fighting.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net