"Marţea neagră" pentru Pistorius! Sportivul află mâine cât va sta în închisoare

Ultima actualizare:
Reeva Steenkamp şi Oscar Pistorius
Reeva Steenkamp şi Oscar Pistorius

După un proces-fluviu de şapte luni, urmărit cu interes de întreaga lume, Oscar Pistorius, campionul paralimpic găsit vinovat de uciderea iubitei sale, va afla marţi dacă va ajunge în închisoare şi pentru cât timp.

Acuzarea cere o condamnare la 10 ani de închisoare, în timp ce apărarea vrea ca pedeapsa să fie de muncă în folosul comunităţii. Care dintre părţi a convins-o pe judecătoarea Thokozile Masipa, care l-a declarat pe sportivul în vârstă de 27 de ani vinovat de omor din culpă?

În ultima săptămână de audieri, în perioada 13-17 octombrie, judecătoarea nu a lăsat să i se vadă intenţiile. În faţa camerelor de televiziune care au transmis integral şi în direct procesul, începând din luna martie, în faţa sutelor de jurnalişti care scris despre proces, judecătoarea a rămas impenetrabilă.


    Reeva Steenkamp şi Oscar Pistorius
Reeva Steenkamp şi Oscar Pistorius

În concluziile sale, judecătoarea a exclus varianta premeditării şi a admis că acuzarea nu a reuşit să demonstreze că Pistorius a avut intenţia de a o ucide pe Reeva Steenkamp. Această concluzie nu a fost criticată, mărturiile prezentate - vecinii care au auzit focuri de armă sau ţipete - fiind interpretabile şi chiar contradictorii.

Însă mulţi, în frunte cu procurorul Nel, nu au înţeles de ce judecătoarea nu a conchis că Pistorius a avut intenţia de a ucide, în condiţiile în care sportivul a tras cu muniţie de război prin uşa băii gândindu-se că este cineva înăuntru. În cele din urmă, Thokozile Masipa a decis că a fost omor din culpă, acelaşi verdict care se pronunţă de exemplu şi în cazul unui şofer care, în stare de ebrietate, ucide pietoni pe stradă.

"Acuzatul a tras ştiind că acolo era cineva", a spus vineri procurorul Nel. "Reeva a avut o moarte oribilă. Pedeapsa trebuie să reflecte caracterul sacru al vieţii", a conchis el.

Indiferent de sentinţă, tânărul campion paralimpic care alerga cu proteze de carbon a căzut de pe piedestal. Cândva un idol şi model de curaj pentru că a reuşit, în ciuda handicapului, să participe la Jocurile Olimpice de la Londra alături de sportivii fără handicap, acum Pistorius este un om distrus, susţine avocatul său.

"Distrus, dar în viaţă", a replicat inflexibil procurorul Nel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net