Marius Copil ne dă speranţe

Ultima actualizare:

    Marius Copil  a obţinut victoria  în ciuda unei  accidentări la câlcâi
Marius Copil a obţinut victoria în ciuda unei accidentări la câlcâi

Pentru ca românii să poată depăşi Slovacia în meciul de la Mamaia, Marius Copil trebuia să-l învingă neapărat pe Norbert Gombos, al doilea tenismen ca valoare al adversarilor. Arădeanul şi-a făcut perfect treaba, câştigând în patru seturi.

Clasat pe locul 180 în lume, Marius Copil se transformă atunci când joacă pentru România şi îşi depăşeşte limitele. Aşa a fost şi vineri (17 iulie), la Mamaia, în debutul confruntăriii România – Slovacia din Grupa I Euro-Africană a Cupei Davis. Deşi rivalul lui Copil, Norbert Gombos (126 ATP), era mai bine cotat şi avea un joc mai pliat pe zgură, românul a izbutit o victorie preţioasă, după mai bine de trei ore de joc, scor 7-6, 6-7, 6-4, 7-6. Pe lângă faptul că şi-a folosit serviciul puternic ca principală armă, Marius Copil a dat dovadă de un spirit de luptă ieşit din comun în tie-break-urile seturilor unu şi patru, în fiecare dintre ele revenind după ce a fost condus cu 1-4, respectiv 2-5.

Sâmbătă (18 iulie) e meciul de dublu

Victoria tenismenului arădean e cu atât mai entuziasmantă cu cât Copil a jucat cu ceva probleme medicale, fiind afectat de o accidentare mai veche la câlcâi. De altfel, pe parcursul întâlnirii de ieri, Marius a avut nevoie de îngrijirile doctorilor.

Aseară, după închiderea ediţiei, Adrian Ungur pornea cu şansa a doua în faţa liderului Slovaciei, Martin Klizan, un jucător clasat între primii 40 din lume. Indiferent de rezultatul disputei Ungur – Klizan, România păstrează şanse considerabile la calificare. Astăzi, dublul format din Horia Tecău şi Florin Mergea pornesc ca mari favoriţi în faţa cuplului Andrej Martin / Igor Zelenay.

Programul ultimelor două zile

Azi, ora 15.00

Horia Tecău / Florin Mergea – Andrej Martin / Igor Zelenay

Mâine, ora 13.00

Marius Copil – Martin Klizan

Adrian Ungur – Norbert Gombos

*Meciurile vor fi transmise în direct la TVR 1.

A rămas doar Monica Niculescu!

Monica Niculescu va juca azi în  semifinalele  turneului de  la Bucureşti
Monica Niculescu va juca azi în semifinalele turneului de la Bucureşti

În acelaşi timp cu meciul de Cupa Davis de la Mamaia, la Bucureşti continuă turneul feminin inclus în circuitul WTA şi dotat cu premii de 250.000 de dolari. Ieri, în faza sferturilor de finală, a fost programat derby-ul singurelor românce rămase în competiţie, Monica Niculescu şi Andreea Mitu. A fost o confruntare terminată în trei seturi cu victoria Monicăi, care a pierdut primul set, dar le-a câştigat pe următoarele două (4-6, 6-0, 6-2). În semifinale, Monica Niculescu va juca astăzi contra învingătoarei din disputa Sara Errani (Italia) – Ana Tatişvili (Georgia), terminată după închiderea ediţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net