Maria Boldor, studentă la Atlanta, medaliată în Cancun

Ultima actualizare:

    Maria Boldor s-a luptat deseori pentru medalii cu sora ei mai mică, AnaFoto: FR de Scrimă
Maria Boldor s-a luptat deseori pentru medalii cu sora ei mai mică, AnaFoto: FR de Scrimă

Floretista Maria Boldor (22 de ani) studiază filmul și televiziunea la SCAD University, dar participă la competiții sub culorile României

Născută într-o familie în care sportul se mănâncă pe pâine, bucureșteanca a decis în vară să își continue studiile în SUA. Ea vizează calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și obținerea unei medalii la CE U23. Recent, Maria Boldor a disputat finala etapei-satelit de Cupă Mondială din orașul mexican Cancun, înclinându-se (8-15) în fața lui May Tieu (SUA). ”Acest concurs a deschis pentru mine noul sezon competițional. Am concurat pentru România, reprezentând în același timp și facultatea pentru care trag în Statele Unite, SCAD University, care se află în Atlanta, statul Georgia. Dacă totul merge bine, studiile vor dura patru ani. Momentan studiez mai multe forme de artă. Profilul meu este Film și Televiziune, dar mă gândesc să studiez Advertising. Dat find faptul că facultatea este flexibilă, îmi pot permite să experimentez diferite ramuri pentru ca mai apoi să pot alege exact ceea ce îmi place mai mult. Am primit o ofertă de la această Universitate. O bursă sportivă pentru a reprezenta facultatea si pentru a concura pentru SCAD. Planurile mele sportive nu s-au schimbat. Urmăresc calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, iar în viitorul apropiat îmi doresc medalie la Campionatul European U23”, ne-a declarat floretista care a obținut ”argintul” continental la tineret, în primăvară, la Erevan.

În Mexic, Maria este în echipa SCAD antrenată de Dmitri Romankov și din care face parte și Vitali Kuceba
În Mexic, Maria este în echipa SCAD antrenată de Dmitri Romankov și din care face parte și Vitali Kuceba

A făcut doi ani de karate

Fiica mai mare a fostului internațional de rugby Daniel Boldor, Maria a început să practice scrima pe când avea 10 ani.”Am făcut, când eram destul de mică, doi ani de karate. Părinții mei sunt iubitori de sport. Ei au fost cei care, pe când eram în vacanța de vară, și-au dorit să nu mai stau în casă, în fața televizorului de exemplu, și să practic un sport. Nu s-au gândit atunci la performanță, ci au dorit să interacționez cu alți copii și pentru a avea o activitate fizică”, ne-a mărturisit floretista care a câștigat primul ei titlu național la senioare în 2014.  

Ana se felicită cu Maria
Ana se felicită cu Maria

S-a confruntat deseori cu sora ei, Ana

Înainte de a pleca peste Ocean, Maria Boldor a avut numeroase dispute pe planșă cu sora ei mai mică, Ana Boldor, care a început floreta tot la Steaua, activând mai apoi la CSU Poli Timișoara. ”Ne-am aflat în diferite ipostaze: de fericire, dezamăgire, exaltare. Am resimțit emoții de toate felurile... Noi discutam de fiecare dată despre concursurile ce le vom avea. Mai ales despre cele internaționale cu obiective bine stabilite. Și acasă, în familie, inevitabil discuțiile ajung și la sport. Vorbim atât despre lucruri generale, cât și despre lucruri concrete. La ultimul capitol, fratele meu, Tudor, și tata vorbesc cel mai mult, dat fiind faptul că activează în rugby. Discutăm atât despre reușite, cât și despre înfrângeri, despre planurile din viitorul apropiat”.

Este nepoata actorului Vasile Boghiță

Maria Boldor recunoaște că bunicul ei dinspre mamă, actorul Vasile Boghiță, a avut o influență asupra sa. ”Acesta i-a indus mamei dragostea pentru sport. A îndrăgit rugby-ul, l-a cunoscut pe tata... Am apărut noi și cred că am fost, genetic, construiți pentru.sport. Din punct de vedere fizic vorbind, un plus au frații mei. Deci ultima afirmație este valabilă pentru ei mai mult. Am văzut filmul Ringul, dar și alte câteva filme în a căror distribuiții a fost și Taia, așa cum îi spuneam bunicului meu”, ne-a mărturisit Maria Boldor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net