"Mamba", out! Kobe Bryant s-a retras oficial după meciul cu Utah Jazz

Ultima actualizare:

    Legenda lui Los Angeles Lakers a marcat un record de 60 de puncte la meciul de adioFoto Click!
Legenda lui Los Angeles Lakers a marcat un record de 60 de puncte la meciul de adioFoto Click!

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari baschetbalişti ai lumii, americanul intrând de ieri în legendă după ce s-a retras oficial din activitate la vârsta de 37 de ani.

"Magic Mamba", aşa cum este numit Bryant datorită calităţilor sale de pasator comparabile cu cele ale lui Magic Johnson, s-a născut în Philadelphia, Pennsylvania, pe coasta de est a Statelor Unite, dar a făcut istorie în Vest, la Los Angeles Lakers. Draftat de californieni în 1996, Kobe a câştigat de cinci ori titlul de campion în NBA, de două fiind MVP-ul finalei. Shooting guard de 1,98 metri a jucat de 18 ori în All Star Game şi a dubluc campion olimpic cu naţionala SUA, la Beijing 2008 şi la Londra 2012.

În ultimele sezoane, Lakers şi Bryant au căzut simultan, echipa din "Oraşul îngerilor" nemaireuşind să se califice nici măcar în play-off. Astfel, după ce anunţase că nu va mai continua de la finalul acestui sezon, a venit aseară şi clipa cea mare. Legendarul baschetbalist şi-a făcut ieşirea din scenă în ultimul meci al sezonului regulat, jucat în Staples Center, împotriva lui Utaj Jazz. Lakers a câştigat cu 101-96, iar Kobe a marcat 60 de puncte, un record absolut pentru un jucător aflat la ultimul meci din carieră.

La despărţire l-au ovaţionat colegii, dar şi Magic Johnson, venit special pentru meciul de adio al lui Bryant. Vezi alături un colaj cu ultimele sale 60 de puncte şi apoi un filmuleţ cu discursul de despărţire al lui Kobe, încheiat simplu: "Mamba out!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net