Lui Tecău îi poartă noroc şi anii cu soţ!

Ultima actualizare:

    Horia și Coco fac echipă perfectă  la Australian Open, iar mâine  vor încerca că cucerească trofeulFoto: Gettyimages
Horia și Coco fac echipă perfectă la Australian Open, iar mâine vor încerca că cucerească trofeulFoto: Gettyimages

România are un reprezentant în finala Australian Open! N-a fost Simona Halep, este Horia Tecău! Tenismanul originar din Constanţa a ajuns în ultimul act al probei de dublu-mixt, alături de Coco Vendeweghe, din Statele Unite ale Americii. Este a treia finală pentru Horia în această probă la Melbourne: în 2012 a câştigat alături de Bethanie Mattek-Sands, iar doi ani mai târziu a pierdut cu partenera de atunci, Sania Mirza.

De regulă, perechile de la dublu mixt au poveşti speciale, pentru că multe dintre ele sunt făcute ad-hoc, după studierea listelor cu jucătorii aflaţi în căutarea unui partener. Nici cuplul Horia Tecău - Coco Vandeweghe nu face excepţie. Ajuns în Australia cu gândul că va face pereche cu Bethanie Mattek Sands, aşa cum ştia, Horia Tecău a avut surpriza să constate că aceasta s-a “cuplat” cu Bob Bryan, în încercarea de a face o pregătire pentru Jocurile Olimpice. Un lucru firesc, până la urmă, şi de înţeles. Aşa că Horia se afla în căutarea unei partenere pentru a putea juca într-o probă care, aşa cum a recunoscut, îi face multă plăcere.Cel care a fost cu ideea ca Horia să joace alături de Coco Vandeweghe a fost Andrei Pavel. Aflat la Melbourne în calitate de antrenor al Tamirei Paszek, cu care şi este combinat, Andrei o cunoştea pe Coco din SUA, aşa că i-a povestit lui Tecău despre calităţile ei. Apoi, pentru că cineva trebuia să facă primul pas în unirea celor doi pe terenul de tenis, s-a dus la americancă şi a sondat terenul. Coco a povestit cum au decurs “negocierile”. “Eu am aflat că Horia e liber pentru mixt după ce Andrei Pavel a venit la mine şi m-a întrebat: «Coco, vrei să joci mixt?». I-am spus: nu ştiu, apoi am întrebat cu cine. Evident că înainte de a accepta l-am căutat pe Horia pe Google, să văd dacă îndeplineşte toate criteriile, să vă dacă are pătrăţele, lucruri d-astea. S-a încadrat la tot, aşa că am acceptat”, a declarat cu umor Coco Vandeweghe, care se află în premieră într-o finală de Grand Slam. Românul nu s-a lăsat mai prejos şi a venit şi el cu dezvăluirile despre “intimităţile” perechii. “E foarte haios să joci la dublu mixt, de aceea am făcut-o şi în trecut. Iar aici e ceva special. Nu o ştiam pe Coco până la acest turneu, cred că schimbasem patru vorbe de-a lungul timpului. Ştiam că dacă jucăm împreună putem învinge. Acum suntem în finală, avem o şansă să cucerim titlul şi sper să ne bucurăm împreună duminică”, a recunoscut Horia, după semifinala de la Australian Open, câştigată în două seturi, 6-4, 6-4 în faţa cuplului format din Treat Huey (Filipine) şi Andreja Klepac (Slovenia).

Toată familia ei a făcut sport

În vârstă de 24 de ani, partenera lui Horia Tecău provine dintr-o familie unde sportul este la loc de cinste. Născută la New York, Coco este nepoata unei foste Miss America, Colleen Kay Hutchins şi a fostului jucător de baschet de la New York Knicks, Ernie Vandeweghe. De asemenea, mama ei e fosta campioană olimpică la înot, Tauna Vandeweghe, iar unchiul blondei este fost jucător de baschet. Coco se descrie ca fiind o tipă haioasă, căreia îi place cel mai mult să se relaxeze la plajă.

Finala e duminică dimineaţă


    Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Calificaţi ieri în finala de dublu mixt de la Australian Open, Horia Tecău şi americanca Coco Vandeweghe vor lupta pentru trofeu mâine dimineaţă, contra perechii Elena Vesnina (Rusia) - Bruno Soares (Brazilia). Finala de dublu mixt este programată a avea loc de la ora locală 16.00 (ora 7.00 la Bucureşti), fiind prima de pe Arena Rod Laver. Tot duminică, dar de la ora 10.30, ora României, se va disputa finala masculină de simplu dintre Novak Djokovic şi Andy Murray.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net