LIVE VIDEO Lucian Bute vs Badou Jack

Ultima actualizare:
Lucian Bute a urcat în ring pe acordurile melodiei „Where the streets have no name”
Lucian Bute a urcat în ring pe acordurile melodiei „Where the streets have no name”

Badou Jack și-a apărat pentru a doua oară titlul WBC la categoria super-mijlocie, de data aceasta în fața românului Lucian Bute. Badou a avut nevoie, însă, de verdictul celui de-al treilea arbitru, care l-a confirmat câștigător la puncte.

Doi arbitri au decis că partida de box s-a încheiat la egalitate, 114-114 însă cel de-al treilea l-a declarat câștigător pe Badou Jack, cu 117-114. Lucian Bute a ratat, astfel, pentru a doua oară pe final de carieră, a doua șansă de a redeveni campion mondial.

Meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack a fost evenimentul principal într-o seară în care a mai luptat și campionul IBF, James DeGale și care impus în fața lui Rogelio Medina. DeGalle și Badou se vor lupta, în acest an, pentru unificarea centurilor.

Momentul în care Badou Jack a trimis cea mai puternică lovitură a meciului
Momentul în care Badou Jack a trimis cea mai puternică lovitură a meciului

Iată cele mai importante declarații după anunțarea rezultatului.

Lucian Bute: „A fost o partidă echilibrată. Mă așteptam la această decizie. A câștigat partida pentru că are centura. În opinia mea, în partida cu DeGalle, a fost un meci pe muchie de cuțit. Pot boxa cu oricare dintre ei.”

Badou Jack: „Este o porcărie! Știe și Lucian Bute care era decizia normală! Sunt puțin obosit, o singură dată am simțit duritatea pumnilor săi. Nu a fost lupta lui Bute, a fost a arbitrilor!”

Floyd Mayweather: „Avem nevoie de noi arbitri în boxul profesionist!”

Desfășurarea meciului dintre Lucian Bute și Badou Jack:

Runda 12Ultima rundă a început cu Bute în atac însă Badou Jack a câștigat multe reprize la limită. Bute caută să-l dărâme pe Badou Jack, însă adversarul său stă bine împachetat. Combinație bună a lui Bute, se duce la bătaie, însă se descoperă complet și îi permite și lui Badou să riposteze. Partida se termină, Badou Jack a fost mai eficient și probabil își va păstra centura. Așteptăm decizia arbitrilor!

Runda 11Badou Jack stă bine împachetat și a boxat compact. Lucian nu leagă loviturile și nu găsește breșe în apărarea adversarului. I-a convenit din plin acest stil lui Badou Jack, să stea în apărare și să riposteze pe contră. Sunt momente în care Lucian chiar lasă garda jos și să dea mai mult din brațe, dar trebuie să fie mai eficient. Din sală se aud susținătorii români care îi scandează numele lui Lucian.

Runda 10Lucian Bute îi sparge destul de greu, pe centru, garda lui Badou Jack. Boxerul român se apropie mai mult de adversar, stă într-o distanță mai mică, dar nu reușește să lovească decisiv. Par mai puternice loviturile la corp ale lui Badou Jack însă Lucian a pus o presiune mai mare pe adversarul său în această rundă.

Runda 9Badou Jack nu se forțează prea mult. Lucian trebuie să se ducă la bătaie și să micșoreze distanța din ring dintre el și adversar. Badou Jack trimite un croșeu de stânga pe revenire și care l-a surprins pe Lucian. Boxerul nostru încearcă să domine, însă nu trimite lovituri convingătoare.

Lucian Bute vs Badou Jack, runda a șaptea
Lucian Bute vs Badou Jack, runda a șaptea

Runda 8Combinație bună a lui Badou Jack, care trimite trei lovituri bune, două în corpul lui Lucian și una la cap. Bute a fost mult mai agresiv în alte meciuri și nu îl pune în prea mare dificultate pe Badou Jack.

Runda 7Lovituri variate la cap și la corp trimise de Lucian! Parcă boxează altceva în această rundă! Directa cu brațul din spate a lui Bute i-a pus ceva probleme lui Badou Jack, însă deținătorul centurii WBC are lovituri variate și contraatacă rapid.

Lucian Bute vs Badou Jack, runda a opta
Lucian Bute vs Badou Jack, runda a opta

Runda 6Badou Jack e pur și simplu invitat ca să atace! Suedezul este mult mai ofensiv însă Bute reușește să trimită o directă de stânga! Badou Jack lovește puternic la corp, încercând să-l surprindă pe Lucian.

Lucian Bute vs Badou Jack, runda a noua
Lucian Bute vs Badou Jack, runda a noua

Runda 5Badou Jack a trimis un croșeu puternic de stânga, clătinându-l pe Lucian Bute! Boxerul nostru are nevoie de lovituri clare.


    Momentul în care Badou Jack a trimis cea mai puternică lovitură a meciuluiFoto: Twitter
Momentul în care Badou Jack a trimis cea mai puternică lovitură a meciuluiFoto: Twitter

Runda 4Ne apropiem de jumătatea partidei. Lucian ar trebui să fie puțin mai îndrăzneț și să conteze mai mult în atac. Meciul este tacticizat iar cei doi boxeri sunt la același nivel. Fiecare încearcă să-și impună loviturile și combinațiile. La partidă asistă și celebrul Floyd Mayweather care se ridică în picioare la fiecare lovitură a lui Badou Jack.

Runda 1Partida a început precaut. Bute a condus ostilitățile, în timp ce Badou Jack a preferat să aștepte atacurile boxerului nostru.

Meci egal între Lucian Bute și Badou Jack
Meci egal între Lucian Bute și Badou Jack
image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net