La mulți ani, Simona Halep! Sportiva împlinește 24 de ani

Ultima actualizare:

    Sportiva noastră își aniversează ziua de naștere în ChinaFoto: Arhiva personală
Sportiva noastră își aniversează ziua de naștere în ChinaFoto: Arhiva personală

Simona Halep, a doua jucătoare de tenis a lumii în clasamentul WTA, împlinește 24 de ani, duminică (27 septembrie). Sportiva își aniversează ziua de naștere în China, unnde va participa la turneul de categorie Premier 5 de la Wuhan, săptămâna viitoare.

Halep a început să practice tenisul de la o vârstă fragedă. Avea doar patru ani când a luat prima rachetă de tenis în mână. A început acest prost în orașul ei natal, Constanța, sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan și a avut noroc de sprijinul familiei, potrivit Mediafax. Simona s-a hotărât să urmeze o carieră în acest sport și a debutat în circuitul ITF.

În urmă cu doi ani, Halep a ajuns printre cele mai bune juioare din lome și s-a remarcat la Roland Garros, în anul 2008. Sportiva s-a mutat la București și a început să joace constant în turneele WTA.

Simona Halep, un progres exploziv

A ajuns în TOP 100 mondial și a disputat prima finală la Fes, în anul 2010. Progresul Simonei Halep a continuat exploziv. În 2013 a câștigat șase turnee în șase luni, pe toate suprafețele și a fost declaratp de WTA jucătoarea cu cel mai important progres. În 2014, Halep a atins cea mai înaltă clasare în WTA, locul 2, și a disputat prima finală a unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros, unde a pierdut în fața rusoaicei Maria Sharapova. Pentru multe jucătoare, menținerea pe primele locuri în topul WTA este dificil de realizat, dar nu pentru Simona Halep, care a devenit o vedetă de talie mondială și a rămas în lumina reflectoarelor și în acest an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net