Junioare de aur! România, campioană mondială la handbal sub 18 ani

Ultima actualizare:

    România e campioană mondială la junioare
România e campioană mondială la junioare

Handbalul feminin de la noi e pe mâini bune. După 15 ani, România se poate lăuda din nou cu o campioană mondială la sporturile de echipă.

În 1999, Aurelia Brădeanu, Cristina Vărzaru şi compania câştigau aurul mondial la handbal tineret (sub 20 ani), punând bazele unei naţionale de senioare care ulterior avea să ajungă până în finala Mondialului din Rusia, în 2005. Acum, în Macedonia, s-a născut o altă generaţie de aur a handbalului feminin. Conduse de pe margine de antrenorii Aurelian Roşca şi Gavril Kozma, tricolorele sub 18 ani au defilat la Campionatul Mondial. La capătul unui turneu perfect, finala cu Germania de azi n-a fost decât cireaşa de pe tort pentru puştoaicele noastre. Scorul (32-21) spune totul despre felul în care s-au desfăşurat ostilităţile la Ohrid. Încă din startul partidei, nemţoaicele s-au predat în faţa aruncărilor semnate Bianca Bazaliu, Cristina Laszlo sau Lorena Ostase. Cum şi portăriţa Mădălina Ion s-a aflat în zi mare, România s-a distanţat rapid pe tabelă, pauza consemnând un avantaj nimicitor de opt goluri (15-7).

Mezina Bazaliu a «rupt» plasele

Deşi abia a împlinit 17 ani, fiind mezina lotului, Bianca Bazaliu a fost cea mai bună marcatoare a României, cu zece goluri în finală şi 76 pe tot parcursul competiţiei (locul întâi în clasamentul golgheterelor). De altfel, prin forţa şi plasamentul aruncărilor la poartă, Bazaliu e considerată deja o demnă urmaşă a Cristinei Neagu.

Rezultatele României la Mondial

Grupa C34-20 cu Argentina42-22 cu Uzbekistan37-23 cu Macedonia27-25 cu Germania30-30 cu DanemarcaOptimi28-22 cu CroaţiaSferturi36-22 cu OlandaSemifinale28-25 cu MuntenegruFinala32-21 cu Germania

Vor primi câte 2.100 €

Conform graficului de premieri stabilit de Ministerul Tineretului şi Sportului, jucătoarele noastre vor fi recompensate la sosirea în ţară cu câte 9.300 de lei fiecare, adică aproximativ 2.100 de euro. Sunt şanse mari ca aceste premii în bani să fie suplimentate de Federaţia Română de Handbal, prin generozitatea unor sponsori. “Încă nu am stabilit cuantumul sumei”, a declarat preşedintele Alexandru Dedu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net