Jucăm primul meci tare la Mondiale

Ultima actualizare:

    Româncele vor o clasare în primele șase la CM
Româncele vor o clasare în primele șase la CM

După încălzirea de ieri cu Paraguay, România întâlneşte azi un adversar infinit mai dificil, Slovenia.

Naţionala feminină de handbal e în faţa primului test cu adevărat important la Campionatul Mondial din Germania. O victorie cu Slovenia ne va apropia de optimile de finală ale turneului.

Grupa A a turneului final, programată la Trier, e o afacere în cinci pentru cele patru locuri care duc în faza eliminatorie. Mai exact, eliminând modesta naţională din Paraguay, orice se poate întâmpla în meciurile directe dintre România, Franţa, Spania, Slovenia şi Angola. Astfel, victoria lejeră obţinută ieri de fetele noastre contra sud-americancelor nu e în măsură să ofere o imagine concludentă asupra potenţialului pe care tricolorele îl au la CM 2018. Mult mai edificatoare va fi partida din această după-amiază cu Slovenia, o echipă care s-a calificat la Mondiale după o pauză de 12 ani, dar care beneficiază de multe jucătoare cu potenţial. Pe hârtie, Cristina Neagu şi colegele sale sunt favorite, însă rămâne de văzut cum se va comporta România în primul meci cu miză de la competiţia din Germania. Slovenele au de partea lor omogenitatea, cu 11 jucătoare de la campioana Krim Ljubljana, echipă de club de la care vine şi selecţionerul Uros Bregar. Astfel, putem vorbi despre o confruntare dintre România şi Krim Ljubljana, formaţie pe care CSM Bucureşti a bătut-o recent în două rânduri în grupele Ligii Campionilor. Totuşi, principalul pericol pentru poarta noastră nu va veni de la Krim, ci de la „franţuzoaica” Ana Gros, vedeta Sloveniei, legitimată la Metz.

Neagu: ” Îmi doresc foarte mult o medalie de aur”


    Cristina Neagu
Cristina Neagu

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a sărbătorit ieri,cu ocazia primului meci la CM-2017, cu Paraguay, 10 ani de la debutul său la Mondiale. În 2007, cu China, tot în primul meci al României la acea ediţie, marca 10 goluri. ”Mă gândeam atunci ce norocoasă sunt că merg la Mondiale cu jucătoare pe care le vedeam la TV”, spune Cristina. Acum este căpitanul reprezentativei şi în continuare visează la o medalie de aur cu România, chiar dacă joacă de fiecare dată cu dureri la umărul drept. ”Îmi doresc foarte mult o medalie de aur, spun asta de mulţi ani. Vreau o medalie de aur cu naţionala ţării mele. Dar pe zi ce trece cred că mă îndepărtez de acest vis”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net