Jocuri de culise împotriva României. Cum vor să se răzbune danezii

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu spera să conducă România spre Rio în faţa propriilor fanifoto sport.ro
Cristina Neagu spera să conducă România spre Rio în faţa propriilor fanifoto sport.ro

Fanii handbalului din România au fost şocaţi de informaţiile apărute în presă. Potrivit publicaţiilor daneze, ţara unde naţionala de handbal a României a câştigat medalia de bronz la campionatul mondial şi totodată ţara pe care am eliminat-o în sferturile de finală a aceleaşi competiţii, doreşte acum să "fure" oragnizarea turneului preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, competiţie ce trebuia organizată de ţara noastră. Aşadar jocurile de culise ne pot face să pierdem aceast privilegiu în faţa Danemarcei.

Publicaţia daneză Ekstrabladet, citată de ziare.com notează că Federaţia de la Copenhaga a făcut un lobby intens pentru a primi organizarea turneului preolimpic. "Preşedintele Federaţiei Daneze de Handbal, Per Bertelsen, s-a folosit de puterile sale pentru a-l convinge pe preşedintele IHF, Hassan Moustafa, cu care are o relaţie excelentă că ţara sa este cea mai bună alegere. Cupa Mondială din Danemarca a fost un succes, iar egipteanul a fost prezent la turneu încă din prima zi", au scris danezii.

Chiar dacă decizia oficială a IHF (Federaţia Internaţională de Handbal) urmează să fie comunicată în zilele următoare, danezii sunt încrezători, lucru ce reiese şi din declaraţia selecţionerului echipei feminine de handbal. "În momentul de faţă, suntem siguri că vom primi organizarea turneului feminin. Mai aşteptăm să-l primim şi pe cel masculin. Am consumat multă energie pentru a obţine turneele, dar până nu este totul oficial prefer să nu mai spun nimic", a declarat Klavs Bruun Jørgensen.Romania face parte dintr-o grupa cu Danemarca, Muntenegru si Uruguay. Primele doua clasate vor merge la Jocurile Olimpice.

image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net