JO: Imagini spectaculoase de la ceremonia de închidere. Simona Pop a fost portdrapel

Ultima actualizare:

    Organizatorii brazilieni au organizat un spectacol specific culturii lorfoto: Guliver Getty
Organizatorii brazilieni au organizat un spectacol specific culturii lorfoto: Guliver Getty

Jocurile Olimpice de la Rio s-au încheiat în noaptea de duminică (21 august) spre luni (22 august). Ceremonia de închidere a avut loc pe celebrul stadion Maracana, unde dansatori, muzicieni și sportivi s-au adunat pentru a preda Torța olimpică către Tokio, orașul care va găzdui Olimpiada peste patru ani.

Brazilienii au organizat un spectacol plin de culoare, inspirat din cultura lor, iar norii de ploaie care s-au adunat pe cer nu au reușit să strice atmosfera de sărbătoare scrie metro.co.uk. Aceștia au fost alungați de focurile de artificii, care au făcut Rio de Janeiro să răsune.

La ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de anul acesta, portdrapelul României a fost scrimera Simona Pop, componentă a echipei de spadă care a cucerit medalia de aur. Sportivii noștri au plecat acasă cu 5 medalii: tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău au cucerit argintul la proba de dublu masculine, Gabriel Sincraian a luat bronzul la haltere, Albert Saritov a primit medalia de bronz la lupte, tot bronzul l-au cucerit și canotoarele de la 8+1, iar echipa feminină de spadă a adus României aurul la Rio.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net