JO 2016: cel mai "greu" sportiv român are 150 de kilograme!

Ultima actualizare:

    Daniel Natea
Daniel Natea

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Rio, primul grup de sportivi români a ajuns deja în Brazilia.

Printre reprezentanţii României care au plecat duminică din ţară se numără şi judoka Daniel Natea, calificat la categoria +100 de kilograme. Sibianul este unul dintre favoriţii la medaliile olimpice la cea mai dificilă categorie de greutate din judo-ul masculin. De altfel, în acest an, Natea a câştigat Masters-ul din Mexic, la care au participat majoritatea adversarilor pe care îi va avea la Olimpiadă.

"Categoria noastră e plus 100, poţi să ai 101 sau 200 de kilograme. Eu am 150 de kilograme şi o înalţime de doi metri şi trei centimetri. Toată lumea se simte mică pe langa mine", spunea Daniel Natea într-un recent interviu.

"Am început pregătirea pentru Jocurile Olimpice acum 16 ani. Sunt pregătit şi îmi doresc foarte mult să iau o medalie.  Am calculat și vârful de formă, pe care ar trebui să îl prind la Rio. Noi, la judo, suntem patru sportivi și vrem cât mai multe medalii. Dacă se poate, chiar patru medalii", a spus sportivul în vârstă de 24 de ani înainte de a se îmbarca în avionul spre Rio.

Echipa olimpică a României se va deplasa în zece etape în Brazilia, următoarele grupuri urmând să plece în zilele de 27 iulie, 29 iulie, 1 şi 2 august, 4 august, 6, 7, 8 şi 12 august.

România va deplasa  un lot de 97 de sportivi şi 7 rezerve, la 15 discipline. Competiţia de la Rio de Janeiro se va desfăşura în perioada 6-21 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net