Italienii, înnebuniţi după Fetno, noua modă în sport! Anca Niţă, invitată să predea cursuri

Ultima actualizare:

    Anca Niţă a dus valorile româneşti în Italiafoto: arhiva personală
Anca Niţă a dus valorile româneşti în Italiafoto: arhiva personală

Cine ar fi crezut că aerobicul pe muzică de folclor va prinde atât de bine în Italia? Fosta gimnastă, Anca Niţă, a fost recent invitată de un coregraf de prestigiu la un eveniment la Rimini, şi s-a întors mândră în România că va putea să ducă în străinătate muzica şi dansurile noastre populare, sub forma noului său concept, denumit Fetno.

Nu doar la noi îşi găseşte tot mai mulţi adepţi, noul concept al Ancăi Niţă, de fitness pe muzică populară, ci e limpede că fosta gimnastă a reuşit să treacă graniţele cu munca ei. Tânăra, în prezent instructor și master trainer internațional de fitness, aerobic și coregraf de dans, a fost în urmă cu doar câteva zile la Rimini de unde s-a întors cu oferte de a-i învăţa pe italieni să facă fitness după muzica noastră populară. Anca nu este la prima experienţă fericită în Italia. De anul trecut ea a început să cucerească oraş după oraş, chiar înainte ca Fetno să prindă la publicul din România.


    Anca Niţă a fost bine primită de coregraful italian, Giulio Evanghelista  foto: arhiva personală
Anca Niţă a fost bine primită de coregraful italian, Giulio Evanghelista foto: arhiva personală

"Am fost deja în Udine şi Milano şi următoarea invitaţie este la Roma pentru a-mi prezenta conceptul. Într-adevăr Fetno a prins foarte bine în Italia, ceea ce nu poate decât să mă bucure. La Rimini am mers la invitaţia lui Giulio Evanghelista, coregraf la show-ul de talente «Amici» şi un cunoscut om de televiziune. Voi preda cursuri pentru cei care vor să devină instructuri de Fetno, iar ei la rândul lor îi vor învăţa pe italieni să facă fitness pe muzica noastră de folclor", ne-a povestit Anca Niţă. 

Ce înseamnă Fetno, conceptul Ancăi Niţă

Fetno reprezintă folclorul stilizat al poporului român. Stilul se adresează atât copiilor, cât și adulților, tuturor celor care sunt deschiși spre nou, dar care țin cont și de tradițonal. Conceptul a fost bine primit de cei pentru care sportul, dansul și mișcarea înseamnă să atingă o stare de bine. Instructorii de Fetno spun că noul concept contribuie la echilibrul dintre un trup sănătos, armonios și un psihic bun.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net