Irina Begu: «Am fost mai bună»

Ultima actualizare:

    După victoria de la Seul,  Irina va ocupa, începând  de azi, locul 26 WTAFoto: AP
După victoria de la Seul, Irina va ocupa, începând de azi, locul 26 WTAFoto: AP

Irina Begu a confirmat forma bună pe care o traversează şi a reuşit să cucerească titlul la turneul WTA de la Seul, cel mai important succes din carieră.

Intrată pe tabloul principal de la Seul ca principală favorită, Irina Begu a profitat din plin de această poziţie şi a reuşit să câştige al doilea ei titlu individual WTA. În finala turneului de la Seul, turneu dotat cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari, Irina Begu a învins-o cu scorul de 6-3, 6-1 pe belarusa venită din calificări Aliaksandra Sasnovich. Această victorie o va aduce îi va aduce Irinei nu doar un cec de 111.389 de dolari, dar şi un salt de trei locuri in ierarhia mondială, acolo unde, de luni, va ocupa cel mai bun loc al carierei: 26.

”Sunt atât de fericită că am câştigat primul meu titlu WTA după trei ani - a trecut mult şi cred că mi-am îmbunătăţit mult jocul. Am învăţat mult din meciurile şi experienţele avute şi mai ales am mai multă constanţă în joc”, a afirmat Begu. Românca a dezvăluit cheia succesului din finală:”Mi-am păstrat calmul şi am făcut-o pe adversara mea să alerge mai mult. Am fost mai bună la punctele importante - nu am dominat fiecare ghem, dar am fost mai bună la punctele mari”.

Pentru Irina Begu, acesta e al doilea turneu WTA câştigat în carieră după ce, în 2012, reuşise să cucerească trofeul la Tashkent. Ea a mai disputat două finale, ambele în 2011, la Marbella şi Budapesta. Anul trecut ea a câştigat dublul la Seul cu Lara Arruabarrena.

Halep, duel cu Pavliucenkova

În această săptămână Simona Halep, care duminică (27 septembrie) a împlinit 24 de ani, va juca la Wuhan. Locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, ea o va întâlni pe Anastasia Pavliucenkova, locul 33 mondial, în turul al doilea al turneului de categorie Premier 5, după ce sportiva rusă a trecut de compatrioata sa, Svetlana Kuzneţova (numărul 30), scor 6-0, 6-1. Halep şi Pavliucenkova s-au mai întâlnit de cinci ori şi de fiecare dată s-a impus jucătoarea din România. Cea mai recentă victorie datează de la turneul de la Cincinnati, când Halep a câştigat, scor 7-6 (3), 6-2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net