BRD Nastase Tiriac Trophy

Ultima actualizare:

    Charismaticul cipriot, Marcos Baghdatis, a părăsit deja BRD Nastase Tiriac Trophy, învins de spaniolul Garcia LopezFoto Click!
Charismaticul cipriot, Marcos Baghdatis, a părăsit deja BRD Nastase Tiriac Trophy, învins de spaniolul Garcia LopezFoto Click!

BRD Nastase Tiriac Trophy este deja un turneu important în circuitul ATP şi bifează practic startul sezonului de sgură. Bucureştiul rezistă pe harta acestui sport individual şi atrage jucători foarte interesanţi, chiar dacă se desfăşoară în acelaşi timp cu mult mai bine cotatul şi premiatul Open de la Barcelona, unde merg toţi greii din top 100 mondial.

Chiar şi aşa, BRD Nastase Tiriac Trophy îşi păstrează stadradele ridicate şi ediţia din acest an, a 22-a, se anunţă foarte interesantă. Din păcae pentru noi, fără niciun român pe tabloul principal, deşi în calificări am avut nu mai puţin de nouă. Niciunul dintre aceştia n-a reuşit să acceadă în primii 24, Marius Copil, singurul de pe tabloul principal, ajuns acolo după ce a primit o invitaţie, pierzând în primul tur, la rusul Iuşnîi.

Apoi, interesant de spus este şi faptul că Grigor Dimitrov, campionul de anul trecut, nu-şi va putea apăra trofeul, acesta spunând pas turneului de la Bucureşti din cauza unei accidentări. În aceste condiţii, favorit numărul 1 a redevenit francezul Gilles Simon, numărul 13 ATP, cel care a mai câştigat acest turneu de trei ori în carieră, în anii 2007, 2008 şi 2012.

BRD Nastase Tiriac Trophy a fost câştigat anul trecut de bulgarul Dimitrov

Pentru Simon urmează însă un meci foarte greu la BRD Nastase Tiriac Trophy, împotriva sârbului Janko Tipsarevic, ajuns şi el cu o invitaţie la acest turneu. Până în finală, cei doi îi mai au pe partea lor de tablou pe croatul gigant, Ivo Karlovic,  pe spaniolul specialist al zgurei, Daniel Gimeno Traver, dar şi pe cehul surpriză, Jiri Vesely.

Tabloul de la BRD Nastase Tiriac Trophy
Tabloul de la BRD Nastase Tiriac Trophy

Pe partea cealaltă de tablou, lucrurile sunt la fel de interesante. Gael Monfils anunţă să facă din nou spectacol cu stilul său inconfudabil, dar are meci greu în turul doi cu rusul Mikhail Iujnîi. Slovacul Lukas Rosol încearcă şi el să câştige din nou trofeul, după ce a reuşit asta în 2013, iar în 2014 a jucat finala. Tuturor le-a pus însă gând rău italianul Simone Bolelli, aflat într-o formă foarte bună.

BRD Nastase Tiriac Trophy se premiază cu 250 de puncte ATP

Despre BRD Nastase Tiriac Trophy mai trebuie spus că este un turneu de 250 de puncte, iar câştigătorul va încasa şi un cec deloc neglijabil de 80.000 de euro. În schimb, un succes la dublu, unde românii au şanse mai mari de succes prin Mrgea şi partenerul său, Boppana, e plătit cu 24.280 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net