HCM Baia Mare, în pericol. Procurorii DNA ancheteaza clubul

Ultima actualizare:
Primarul Cătălin Cherecheș
Primarul Cătălin Cherecheș

Procurorii DNA au făcut azi 12 percheziţii la Primăria Baia Mare, la clubul de handbal HCM, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014-2015.

Cercetările în această cauză sunt făcute de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj, Biroul Teritorial Baia Mare şi vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracţiunilor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2014-2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, spune că au fost ridicate documente ”care au legătură cu clubul de handbal fete si băieți, HCM Minaur Baia Mare și HCM Baia Mare”, el susținând că ia în considerare suspendarea finanțărilor echipelor sportive și retragerea lor din competiții.

”A fost o ridicare de documente care au legătură cu clubul de handbal fete si băieți, adică HCM Minaur Baia Mare și HCM Baia Mare. Este o solicitare a DNA, vom face o conferință de presă pentru a anunța că, până la rezolvarea suspiciunilor și până la elaborarea de către Guvern și Parlament a unor prevederi legale, care să ne încadreze clar modul în care susținem sportul, noi, municipiul Baia Mare ne vom retrage din susținerea sportului, culturii etc. Înțeleg că țara asta se dorește una a fi de oameni bolnavi, nu de oameni sănătoși. Se va ajunge să retragem echipele din Liga Națională, Liga Campionilor, la rugby la fel, dacă asta se dorește, pentru că dacă suspendăm finanțările de la primărie, acolo se va ajunge”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș, pentru MEDIAFAX.


    Primarul Cătălin Cherecheș
Primarul Cătălin Cherecheș

El a precizat că ”au fost ridicate documente de la sediul clubului HCM și au fost doi ofițeri care au solicitat și de la serviciile de specialitate ale primăriei documente transmise către club”.

”De multă vreme așteptam acest lucru, Baia Mare a deranajat, un oraș cu 130.000 de locuitori are campioană la handbal masculin, la rugby, echipă promovată la fotbal, este capitala sportului românesc, după mine”, a spus Cherecheș.

Întrebat dacă crede că perchezițiile au loc în urma unui denunț, Cherecheș a răspuns: ”Știu foarte bine că sunt bețe în roate. Poate a contat și faptul că am avut curajul să ne înscriem la competiția pentru Capitala culturală europeană și am luat întreaga echipă de campanie a președintelui Iohannis să ne facă promovarea în acest proiect. Și asta a deranjat. Mâine vor veni să ne întrebe și de asta”.

În ceea de privește perchezițiile, edilul din Baia Mare a mai spus:”Au fost și anumite percheziții la unele sedii, nu doar la Primărie și club, au fost unele persoane cărora li s-au adus acuzații. Mâine (vineri - n.r.) sau când va considera procurorul vreau să avem o discuție, pentru că doar din interceptări ar vedea clar care este poziția mea ca primar al orașului, câtă presiune am pus pe cluburi să respecte legea. Poate sunt vizat, nu știu, dar pot spune că ar trebui să-mi recuperez niște bani duși de acasă la club, ba când un sportiv trebuia să se opereze, ba ca să-și plătească gazul”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net