Hănescu, Novanc, Titi Aur și Dumitraș au făcut show pe podiumul de modă!

Ultima actualizare:

    Hănescu, Novanc, Titi Aur și Dumitraș au făcut show pe podiumul de modă
Hănescu, Novanc, Titi Aur și Dumitraș au făcut show pe podiumul de modă

Victor Hănescu (cel mai bun tenismen român la simplu al ultimului deceniu), Marius Novanc (fost căpitan al naționalei de handbal), Titi Aur (8 ori campion de raliuri) și Hari Dumitraș (președintele FR Rugby) au prezentat moda, la o cafenea din București, la inițiativa creatorului Cornel Gache, singurul designer vestimentar român absolvent al Academiei din Napoli. Cei patru au îmbrăcat patru dintre ținutele clasice (Bespoke Suits) ale colecției "Metamorfoze" pentru a transmite importanța prestanței în sport.

Cele patru vedete din sport au fost alese tocmai pentru tipologia lor diferită. (Hănescu - sportivul înalt, Novanc - sex simbolul, Titi Aur - clasicul, Hari Dumitraș - seniorul). Cvartetul inedit s-a descurcat excelent printre modelele și manechini profesioniști.

Costumele clasice la comandă (Bespoke Suits) a brandului "Octaviani by Cornel Gache" se adresează unui segment foarte variat, de la bărbați cu un fizic de invidiat până la cei care nu mai au timp să practice sportul zilnic. Însă toți pot să-și schimbe imaginea purtând un costum elegant și comod. 

Considerat cel mai sexy handbalist român în numeroase topuri, Marius Novanc (CSM București) s-a simțit ca peștele în apă la prezentarea de modă și recunoaște că ar mai accepta propuneri similare. "O experiență interesantă pe care am luat-o ca o provocare. Dacă voi mai primi oferte similare, pentru o cauză umanitară sau un proiect special, nu mă voi da probabil la o parte".

Fost căpitan al naționalei României, experimentatul pivot așteaptă cu nerăbdare debutul oficial al lui Xavier Pascual (antrenorul Barcelonei) pe banca tricolorilor. Pe 2 noiembrie, România joacă în deplasare contra Belarusului în preliminariile EURO 2018, iar apoi urmează pe 6 noiembrie super-meciul de la Cluj-Napoca cu Polonia, medaliată cu bronz la ultimul Mondial și semifinalistă la JO 2016. 


    Marius Novanc.
Marius Novanc.

"Este un meci foarte greu pentru că Polonia are mulți jucători de la câtigătoarea Ligii Campionilor, Kielce, și un antrenor experimentat. Tocmai aceste lucruri îi vor ambiționa pe băieți, iar cu o sală arhiplină la Cluj  cred că putem obține un rezultat istoric. Avem un selecționer de talie mondială, jucătorii au încredere în metodele lui și împreună se pot realiza lucruri pozitive",  a punctat Novanc.

Fostul "căpitan de la Auch", Hari Dumitraș a debutat în fashion 56 ani și a acceptat provocarea cu zâmbetul pe buze. "E un început la toate, a fost deosebit de spectaculos. Lucrurile făcute de Cornel sunt plăcute și de calitate. Imaginea contează în sport. Când ajungi la vârful piramidei, ești un model pentru tineri și trebuie să te respecți pe tine însuți în primul rând".


    Hari Dumitraș.
Hari Dumitraș.

După prezentarea de modă, președintele FR Rugby a vorbit despre o perioadă importantă pentru sportul cu balonul oval din România. În noiembrie, "stejarii" vor avea 3 meciuri test de foc pe stadionul "Arcul de Triumf" contra reprezentativelor SUA (12 noiembrie), Canadei (19 noiembrie) și Uruguay-ului (26 noiembrie). "Sunt meciuri foarte importante, trebuie să ne menținem pe locul 16 în clasamentul mondial. O serie de succese ne-ar da un moral bun pentru startul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Japonia. Lumea rugby-ului va sta cu ochii țintă pe noi și trebuie să provocăm șansa dacă mai vrem meciuri test cu echipe de top în viitor. În vară am discutat deja pentru turnee în Canada și Japonia, iar pentru toamna lui 2017 avem în plan un mare meci cu o echipă din Six Nations la București", a dezvăluit președintele FR Rugby.

La 2 metri înălțime, Victor Hănescu are constant dificultăți în a găsi costume pe măsura sa. Cu ajutorul designerului Cornel Gache, problema s-a rezolvat în sfârșit, iar fostul tenismen a arătat impecabil la prezentare în costumul clasic croit la comandă (bespoke suits)."A fost frumos, o experiență specială. Sunt obișnuit să fiu pe scenă, dar în alt decor. În urmă cu un deceniu, eram mai introvertit. M-am mai schimbat după ce am pus racheta în cui. Sunt mai relaxat acum, mai aproape de oameni", a spus Victor.

Hănescu a lansat anul acesta proiectul Train Like a Pro și după două tabere la Cluj și Curtea de Argeș, următorul pas este un cantonament în Cipru cu cei mai talentați copii români. "Copiii sunt încântați de metodele mele de antrenament și ale specialiștilor internaționali de la Academie și asta îmi dă încredere că pot dezvolta tenisul românesc la nivel de copii și juniori. Avem copii cu potențial ș,i cu muncă și seriozitate în pregătire, pot ajunge în topurile ATP și WTA", a declarat cel mai valoros jucător român de simplu din ultimul deceniu.


    Titi Aur
Titi Aur

Obișnuit mai degrabă cu ținute sportive și combinezoane, Titi Aur a avut cea mai spectaculoasă "metamorfozare" din personajele colecției lui Cornel Gache: din cockpit-ul unei mașini de raliuri, pe un podium de modă.

"A fost interesant, ceva nou pentru min și am avut ceva emoții. Fiind într-un cadru extraordinar, cu niște colegi de prezentare speciali, m-am simțit însă ok. Nu mi-a fost totuși ușor deloc, mă simțeam probabil mai în largul meu dacă erau niște piruete cu mașina", a glumit Titi Aur.

Pe 26-27 noiembrie, octuplul campion de raliuri va organiza pe circuitul său din Cocani (Crevedia) a doua ediție a ATA Rally Show, cursa campionilor din motorsport. Încurajat de succesul ediției inaugurale, Titi Aur are planuri mari cu Academia sa.  "De la anul vom organiza Cupa Campionilor, vom pune noi mașini la dispoziție piloților. Va fi interesant ca piloți din raliuri, viteză în coastă, karting, off-road să se dueleze pe același traseu cu mașini similare. Logistica ne permite să facem în premieră pentru România și o etapă de campionat mondial de rallycross și facem deja lobby la FIA pentru acest lucru", a punctat octuplul campion național de raliuri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net