Halep s-a oprit în turul 2 la Roland Garros. Românca a pierdut în faţa aceleiaşi "bestii" Baroni, 5-7, 1-6

Ultima actualizare:

    Simona Halep a fost eliminată din nou prematur de la un turneu importantFOTO: AP
Simona Halep a fost eliminată din nou prematur de la un turneu importantFOTO: AP

Sportul demonstrează încă o dată că marile performanţe nu vin întotdeauna când ţi le planifici tu, ci mai degrabă când se nimereşte şi conjunctura e mai favorabilă.

Simona Halep a vorbit obsesiv despre necesitatea de a câştiga French Open-ul de anul acesta şi a pus pe ea o presiunea fantastică şi inutilă, de parcă de asta ar fi depins viitorul planetei. Cu gândul tot timpul la primul ei turneu de mare şlem, constănţeanca a ratat complet competiţiile premergătoare, de la Madrid şi Roma, mizând totul pe Roland Garros. După un prim tur lejer în faţa modestei rusoaice, Rodina, Halep s-a blocat însă din nou în faţa veteranei croate, Mirjana Lučić-Baroni, cea care o învinsese şi anul trecut, la US Open. Halep a fost tot timpul depăşită de evenimente, dar în primul set lucrurile au fost echilibrate şi Baroni a închis abia la 7-5. În al doilea set, lupta pe care Simona regretase că o abandonase prematur pe cimentul american, a lipsit şi acum, şi a fost un fiasco total: scor 6-1.

Dulgheru a pierdut şi ea, 6-2, 7-5, cu Alize Cornet

Sigur, româneşte, vom dramatiza şi această înfrângere, mai ales că publicul se aştepta ca Halep să joace din nou finala. Pe lânga dezamăgirea evidentă, adevărul e că Simona Halep are suficient timp să obţină acel prim turneu de mare şlem la care visează, şi nu trebuie să fie neapărat pe zgura de la Roland Garros. Cea mai bună lecţie din această înfrângere nu ţine de vreo lovitură care trebuie corectată sau ajustată, ci de a-şi redescoperi acea plăcere de a juca, fără vreo sabie deasupra capului. Practic, o Simona Halep mai "zen" va avea mai mari şanse de câştiga decât o Simona Halep plină de draci.

Ca şi când n-ar fi fost de ajuns, o altă româncă a spus ieri adio Roland Garros-ului. În timp ce Halep se pleca la Lucic Baroni, Alexandra Dulgheru pierdea şi ea tot în minimum de seturi, 6-2, 7-5, în faţa lui Alize Cornet. Astfel, în loc să avem un tur 3 românesc, Dulgheru - Halep, vom avea Cornet versus Baroni.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net