Halep, pe Everestul tenisului

Ultima actualizare:
Serena Williams
Serena Williams

În numai o oră şi cinci minute, Simona Halep a trimis-o la vestiare pe Serena Williams, răsturnând toate calculele hârtiei la Turneul Campionelor din Singapore. Aparent invincibilă, americanca a fost spulberată de tenisul perfect etalat de sportiva din România.

„Balaurul” Williams n-a înţeles nimic din meciul de ieri. Tenismena care se distra cu orice adversară, la orice oră şi pe orice suprafaţă a fost redusă de Halep la stadiul de începătoare în ale tenisului. Cel puţin în primul set, Serena a comis greşeală după greşeală, iar ghemurile au curs nestingherit în contul Simonei. 6-0,  moment în care cei prezenţi în sala din Singapore se frecau la ochi. Statisticienii trecuseră deja la treabă, evidenţiind faptul că Serena Williams a mai cunoscut asemenea umilinţe (la zero!) doar de şapte ori în întreaga carieră. 

De asemenea, doar de două ori în carieră – ultima dată în 1998 – americanca obţinuse doar două ghemuri într-un meci!

Visul urât al americancei a continuat şi în setul secund, primele două ghemuri fiind adjudecate tot de Halep. La scorul de 0-8 la general, lidera mondială s-a trezit şi a pus primul punct pe tabelă. N-a fost decât un simplu foc de paie, pentru că Simona nu s-a speriat de apropierea victoriei şi a continuat să caute perfecţiunea, ajutată şi de starea de disperare în care intrase adversara sa. 

Halep a condus cu 8-0 la ghemuri

Fără emoţii, Halep a încheiat meciul cu un 6-2 care a şocat lumea tenisului feminin. Intervievată chiar pe teren, constănţeanca a recunoscut că e o zi mare pentru ea. „A fost o nebunie, nu pot să explic acum ce simt. E cea mai importantă victorie din viaţa mea. Am visat să înving una dintre surorile Williams. Nu aş fi reuşit să mă impun fără ajutorul spectatorilor, al echipei mele şi al românilor care au venit aici”, a declarat cu zâmbetul pe buze Simona Halep, înainte de a desena pe camera de filmat un sugestiv „Happy”. 

“Mă simt incredibil acum, dar trebuie să uit acest meci, să îmi văd mai departe de turneu şi cu siguranţă voi petrece după”, a completat apoi tenismena noastră, conştientă că drumul ei la Turneul Campioanelor nu s-a încheiat aici. Până la victoria finală mai sunt doi paşi.

A trecut de 6 milioane $

Prin victoria în faţa Serenei Williams, Simona Halep, şi-a asigurat şi 143.000 de dolari. Care fac ca în total, până acum, Simona să aibă asiguraţi 426.000 de dolari (140.000 $ reprezintă prima de start). Această sumă, adunată celor 5,588 milioane adunate de ea până în prezent, o face pe jucătoarea noastră să fie prima tenismenă româncă ce depăşeşte graniţa celor 6 milioane de dolari. Din acestea, aproape 4 milioane le-a obţinut în 2014.

La un game de semifinale

După ce Ana Ivanovic a învins-o ieri, cu 6-1, 6-3, pe Eugenie Bouchard, au început calculele pentru a vedea şansele de calificare ale Simonei Halep în semifinale. Cum primul criteriu sunt victoriile obţinute, al doilea setaverajul, iar al treilea diferenţa dintre game-urile câştigate şi cele pierdute, rezultă că Simona are nevoie, pentru a fi sigură de semifinale, de un game în faţa Anei Ivanovic, mâine. Pentru a fi sigură de câştigarea grupei, deci de a juca în semifinale cu locul 2 din Grupa Albă, Halep are nevoie de un set.

“Halep m-a surprins cu jocul ei, niciodată nu am văzut-o jucând atât de bine. Mă face să mă duc acasă şi să mă antrenez din greu pentru ea”


    Serena Williams
Serena Williams

Prima reacţie a Serenei Williams 

după meciul cu Halep

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net