Gazaţi şi jefuiţi de 425.000 €

Ultima actualizare:

    Jenson Button, fost campion mondial în Formula 1, şi soţia lui au fost anesteziaţi de hoţi în somn în staţiunea Saint-TropezFoto: AP
Jenson Button, fost campion mondial în Formula 1, şi soţia lui au fost anesteziaţi de hoţi în somn în staţiunea Saint-TropezFoto: AP

Pilotul britanic Jenson Button e ultima victimă a bandelor de infractori care acţionează pe Riviera Franceză şi care dau spargeri de locuinţe după ce îşi gazează în prealabil victimele.

În loc să se bucure de vacanţă la Saint-Tropez, Jenson Button (campion mondial în Formula 1 în 2009) a trăit o experienţă traumatizantă, petrecută în vila pe care şi-o închiriase alături de soţia sa, Jessica Michibata, un cunoscut model cu origini japoneze. Cei doi au fost jefuiţi în timp ce se aflau inconştienţi în dormitor, anesteziaţi de un gaz introdus prin instalaţia de aer condiţionat. Primul obiectiv al hoţilor a fost inelul de logodnă al partenerei lui Button, evaluat la peste 300.000 €. Valoarea totală a bunurilor furate a fost însă de 425.000 €, conform purtătorului de cuvânt al pilotului echipei McLaren-Honda.

Poliţia crede că atacatorii şi-au pregătit jaful timp de mai multe zile, perioadă în care au studiat atent vila închiriată de Button. Surse apropiate lui au dezvăluit faptul că Jenson, Jessica, precum şi alţi trei prieteni ai lor, s-au trezit ameţiţi luni dimineaţa, realizând apoi că întreaga proprietate a fost răscolită. Speriaţi de modul în care au acţionat hoţii, toţi cinci au părăsit imediat locuinţa.

Jenson Button şi Jessica sunt căsătoriţi din decembrie 2014. Cei doi au o relaţie din 2009, anul în care el a cucerit şi singurul titlu de campion de Formula 1 din palmares.

Hoţii ar putea fi ruşi sau români!

Introducerea gazelor anestezice în instalaţia de aer condiţionat e o metodă folosită des în ultimii ani pe Riviera Franceză. Printre victime s-a aflat şi fostul fotbalist francez Patrick Vieira, care în 2006 s-a trezit deposedat de bijuterii şi de maşina sa Mercedes, pe care hoţii au folosit-o să fugă. Poliţia din Franţa a atras mereu atenţia asupra acestor tipuri de jafuri, menţionând faptul că bandele de ruşi şi români sunt cele mai întâlnite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net