Fulgerul a lovit pentru ultima dată!

Ultima actualizare:

    Gestul, marcă  înregistrată  a jamaicanului,  nu va mai fi văzut  la nici o Olimpiadă
Gestul, marcă înregistrată a jamaicanului, nu va mai fi văzut la nici o Olimpiadă

Jamaicanul a fost şi în acest an una dintre vedetele Olimpiadei, câştigând pentru a treia oară la rând probele de 100 şi 200 de metri.

Bolt a luat această Olimpiadă din Brazilia ca pe un pariu personal. Întrebarea era nu dacă îşi va câştiga din nou probele preferate, ci dacă îşi va bate propriile recorduri mondiale stabilite în 2009. După aurul de la 100 de metri, Usain a fost singurul care a coborât sub 20 de secunde şi a câştigat şi proba de 200 de metri. Cu 19,78 de secunde n-a fost însă suficient de rapid pentru un nou record, iar asta l-a dezamăgit. “Mi-am dorit să obţin un timp mai bun, deşi ştiam că va fi dificil. Corpul meu nu a mai răspuns. Vârsta îşi spune cuvântul. Dacă cineva ar fi intrat mai repede pe linia dreaptă, m-ar fi ajutat”, a declarat Bolt, care a reconfirmat că Olimpiada de la Rio a fost ultima din carieră. “Nu există cuvinte! Nu mai am nimic de demonstrat. Ce altceva ar trebui să fac pentru a demonstra lumii că sunt cel mai mare? Sper că după aceste Jocuri numele meu va sta lângă Ali şi Pelé”, a spus Bolt, care mai poate câştiga un aur, cu echipa, la ştefata de 4X100 metri.

Lemaître, din nou cel mai rapid alb

Cursa de 200 de metri câştigată de “fulgerul” din Jamaica a fost foarte spectaculoasă. Pe locul al doilea s-a clasat canadianul Andre De Grasse, 21 de ani, favorit să devină noua stea a atletismului după retragerea lui Bolt. Apoi, bătaia la locul trei a fost o dramă, francezul Christophe Lemaître câştigând eroic bronzul după ce arbitrii au avut nevoie de analizarea fotografiei de la finish. În cele din urmă s-a decis că “cel mai rapid alb” a sosit cu o fracţiune de secundă înaintea britanicului Adam Gemili.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net