Fosta atletă Gabi Szabo a patronat Săptămâna Europeană a Sportului

Ultima actualizare:

    Gabi Szabo, alături de participanţii la Săptămâna Europeană a Sportului
Gabi Szabo, alături de participanţii la Săptămâna Europeană a Sportului

Cea de-a treia ediție a Săptămânii Europene a Sportului s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, cu numeroase activităţi recreative organizate de Federația Română Sportul pentru Toți, în Parcul Titan din Bucureşti.

Sâmbătă, 23 septembrie, activitățile au debutat pe scena din parc cu un superb mini-spectacol oferit participanților de către trupa de dans Boom Boom M.A. din Pantelimon, iar ambasadorul #BEACTIVE, Gabriela Szabó, a dat startul crosurilor organizate pentru participanții de toate vârstele, la care au luat parte și tineri din judeţele Dâmbovița si Argeș, mobilizați de Asociația Județeană Sportul pentru Toți Dâmbovița.


    Mişcarea a fost cuvântul de ordine la Săptămâna Europeană a Sportului
Mişcarea a fost cuvântul de ordine la Săptămâna Europeană a Sportului

În continuare, cei prezenți au jucat badminton cu echipa Clubului Sportiv din comuna Berceni, județul Prahova, fotbal și rugby cu reprezentanți ai federațiilor de specialitate, au participat la sesiuni de fitness și stare de bine pentru seniori sau au luat parte la un picnic pentru mămici, ambele sub îndrumarea instructorului Alina Osiac.

Tabăra de Dans Urban Adaptat, un proiect care se adresează tinerilor amatori sau profesioniști și tinerilor cu nevoi speciale pasionați de muzică, i-a surprins pe cei prezenți cu un flash mob care a încheiat activitățile de sâmbătă.


    Săptămâna Europeană a Sportului s-a bucurat de un imens succes
Săptămâna Europeană a Sportului s-a bucurat de un imens succes

„Pentru mine este o mare onoare să fiu ambasador #Be Active pe România. Mi-ar place foarte tare să văd că populația României o să fie mult mai activă, într-un viitor nu prea îndepărtat, mai implicată în activitățile pe care le organizăm. România are astăzi, mai mult decât oricând, nevoie de mișcare. O națiune sănătoasă se vede și prin numărul de practicanți de sport de masă. Dacă ne uităm pe statistică, 60% din populația României nu practică niciun fel de exercițiu fizic. Haideți să vedem cum putem împreună să facem să schimbăm această cifră tocmai pentru că noi ne-am implicat foarte mult. Corpul omenesc este construit pentru mișcare, așa că trebuie să facem sport. Cred că eu astăzi eu am această datorie morală față de tot ce-am primit de la sport, ca mentalitate sportivă, să fug mai departe și să mă implic în asemenea activități. Să felicităm Federația Română Sportul pentru Toți pentru această săptămână minunată pe care ne-o oferă și pentru implicarea în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea acestei culturi sportive de masă la nivel de România”, a declarat Gabriela Szabo, ambasador #BEACTIVE, la inaugurarea evenimentului din Parcul Titan.

Mișcarea și starea de bine au continuat duminică în prezența ambasadorului #BEACTIVE Narcisa Lecușanu, care a jucat handbal cu copiii și le-a împărtășit din experiența sa competițională. Ca și în ziua precedentă, cei prezenți, de la mic la mare, au alergat, au dansat, au făcut mișcare și au participat la jocuri de echipă.

La încheierea activităților, secretarul general al Federației Române Sportul pentru Toți, Flavia Epureanu, a mulțumit participanților: „Exercițiul fizic practicat la orice vârstă este un foarte bun mijloc de integrare socială, dar și un factor de îmbunătățire și menținere a sănătății și condiției fizice. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația noastră și au venit zilele acestea în parc pentru a face mișcare dar și celor ce au contribuit la buna desfășurare a acestei manifestări din cadrul celei de-a treia ediții a Săptămânii europene a sportului în România”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net