Florin Mergea, campion la Madrid! Românul a produs surpriza alături de un indian

Ultima actualizare:

    Finala de la  Madrid a fost  a patra în acest  an pentru  Florin Mergea
Finala de la Madrid a fost a patra în acest an pentru Florin Mergea

Dacă cineva ne-ar fi spus că un român va câştiga turneul patronat de Ion Ţiriac, cu toţii ne-am fi gândit la Simona Halep. Florin Mergea şi partenerul său indian au tăcut şi ne-au făcut fericiţi, producând surpriza la Madrid.

Mergea/Bopanna au mers ceas pe tabloul de dublu, deşi au întâlnit numai cupluri consacrate. În primul tur a fost victorie la Draganja/Kontinen, apoi succes în faţa francezilor Mahut/Roger-Vasselin şi în turul trei, în faţa învingătorilor fraţilor Bryan, Cabal/Mannarino. 

În semifinale au detonat însă bomba, trecând de perechea spaniolă, favorită numărul 6, Marcel Granollers/Marc Lopez. În finală le-au stat în cale alţi doi specialişti ai acestei probe, polonezeul Marcin Matkowski şi sârbul Nenad Zimonjic. În primul set, Mergea şi Bopanna s-au distrat, au câştigat de două ori pe serviciile adversarilor şi au închis la 6-2. 

În al doilea set s-a mers cap la cap, dar în tie-break s-au impus Matkowski şi Zimonjic, scor 7-5. S-a trecut la super tie-break, unde câştigau primii care ajungeau la 10. „Ai noştri” s-au dus repede la 6-0, au scăzut apoi ritmul şi s-au văzut egalaţi şi în poziţia să salveze minge de meci, dar au terminat cu 11-9. După trei finale pierdute în 2015, Mergea o câştigă pe a patra, cea mai importantă din carieră, şi de duminică, 10 mai, e mai bogat cu 125.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net