Fetelor, tăiaţi frunza de arţar!

Ultima actualizare:

    Irina Begu  este tenismana  numărul unu în  echipa României
Irina Begu este tenismana numărul unu în echipa României

Meciul Canada - România debutează azi la Montreal cu primele două întâlniri de simplu. Mâine seară sunt programate celelalte partide, inclusiv cea de dublu, care s-ar putea dovedi decisivă în ecuaţia calificării.

După 23 de ani, tenisul feminin românesc are şansa să intre din nou în elită. 1992 a fost ultimul sezon în care echipa noastră de Cupa Federaţiei juca un meci în prima grupă mondială a competiţiei. Acum, după o ascensiune începută anul trecut în eşalonul al treilea al lumii, România a ajuns la un singur pas de îndeplinirea obiectivului, accesul între primele opt naţionale ale lumii. „Barajul” din deplasare cu Canada are o încărcătură psihologică aparte, dată în special de refuzul Simonei Halep (locul 3 WTA) de a participa la acest meci.

«Unul pentru toţi, toţi pentru unul»

Cum şi Monica Niculescu (61 WTA) a ignorat convocarea, căpitanul nejucător Alina Cercel-Tecşor a apelat la o echipă aproape nouă faţă de cea care în luna februarie învingea Spania (3-2) la Galaţi. În aceste condiţii, România se va baza la simplu pe Irina Begu (33 WTA) şi Alexandra Dulgheru (69 WTA), principala rezervă fiind Andreea Mitu, care se apropie şi ea de intrarea în Top 100 mondial. Cum canadiencele se bazează pe două puncte obţinute la simplu de vedeta Eugenie Bouchard (locul 7 în lume), calculele hârtiei duc spre un 2-2 după primele patru întâlniri. În aceste condiţii, calificarea în Grupa Mondială se va juca la „dublu”. Cel mai probabil, România le va avea în teren pe Irina Begu şi pe „specialista” Raluca Olaru, care se axează în competiţiile WTA doar pe meciurile de dublu. „Unul pentru toţi, toţi pentru unul” a fost mesajul cu care Alina Cercel-Tecşor şi-a încurajat jucătoarele înaintea unui meci care poate scrie istorie în tenisul românesc.

Au făcut furori la dineul oficial

Echipa României  de Fed Cup
Echipa României de Fed Cup

Ca de obicei înaintea unor asemenea meciuri, confruntările din teren au fost precedate de un duel al frumuseţii şi al eleganţei, la dineul oficial. Joi seară, tenismenele noastre şi adversarele canadience au petrecut câteva ore împreună într-o atmosferă relaxată, încercând astfel să atenueze puţin din tensiunea partidei. Cu această ocazie, Irina, Alexandra, Andreea şi Raluca, dar şi căpitanul Alina Tecşor-Cercel, s-au afişat într-o ţinută extrem de inspirată, de culoare corai, care le-a scos în evidenţă formele.

Echipa Canadei

Nume    Loc mondial la simplu /  la dublu

  • Eugenie Bouchard    7    1074
  • Gabriela Dabrowski    181    43
  • Sharon Fichman    205    141
  • Francoise Abanda    260    442

Echipa României

Nume    Loc mondial la simplu /  la dublu

  • Irina Begu    33    65
  • Alexandra Dulgheru    69    662
  • Andreea Mitu    104    218
  • Raluca Olaru    840    62


    Echipa României  de Fed Cup
Echipa României de Fed Cup

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net