Fără un ochi, în fruntea lumii

Ultima actualizare:

    Bielecki poartă la fiecare meci  o pereche specială de ochelari  de protecţie, din plastic incasabil,  aprobaţi de Federaţia  Internaţională de Handbal
Bielecki poartă la fiecare meci o pereche specială de ochelari de protecţie, din plastic incasabil, aprobaţi de Federaţia Internaţională de Handbal

Ieri, Campionatul Mondial de handbal masculin din Qatar şi-a stabilit cele două finaliste. Printre protagoniştii din semifinale s-a numărat şi Karol Bielecki, polonezul care nu vede decât cu ochiul drept.

Una dintre poveştile fascinante ale sportului îl are ca erou pe polonezul de 32 de ani Karol Bielecki. În 2010, într-un meci amical al naţionalei sale contra Croaţiei, Karol a avut un contact dur cu un adversar în urma căruia a fost rănit grav la nivelul globului ocular şi al ploapei. După mai multe operaţii nereuşite, Bielecki a fost nevoit să accepte crunta realitate, aceea că nu va mai putea să-şi folosească ochiul stâng.

Legitimat atunci la o puternică echipă din Germania, uriaşul polonez (2,02 metri)  n-a disperat şi a avut puterea să joace în continuare handbal. A urmat un program intens de recuperare şi, cu ajutorul unor ochelari speciali, Bielecki şi-a învins handicapul. Deşi se retrăsese din naţionala ţării sale în 2012, Karol s-a răzgândit şi bine a făcut. Aceasta pentru că la Mondialul care se încheie mâine, Polonia a obţinut o performanţă excepţională, infiltrându-se în careul de aşi al competiţiei. Cu Bielecki printre marcatori, leşii au eliminat pe parcurs două dintre marile favorite, Suedia şi Croaţia, iar aseară au disputat una dintre semifinale, contra gazdelor din Qatar.

Se poate şi la fotbal

Un caz similar cu al lui Bielecki a fost consemnat şi la fotbal. În urmă cu aproape 40 de ani, germanul Wilfried Hannes câştiga două titluri de campion în Bundesliga cu Borussia Mönchengladbach în ciuda faptului că n-avea la dispoziţie decât ochiul stâng, cel drept pierzându-l în tinereţe din cauza unei tumori. Hannes a avut şi opt selecţii la naţionala Germaniei, cu care a cucerit medalia de argint la Mondialul din 1982.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net