Facem valuri la Olimpiadă cu naţionala de polo?

Ultima actualizare:

    Cel mai valoros poloist român din  ultimul deceniu, Cosmin Radu (34 de ani),  face parte din lotul deplasat la Belgrad  de selecţionerul Dejan Stanojevic
Cel mai valoros poloist român din ultimul deceniu, Cosmin Radu (34 de ani), face parte din lotul deplasat la Belgrad de selecţionerul Dejan Stanojevic

România are şanse să trimită la Rio 2016 nu doar naţionala feminină de handbal, ci şi reprezentativa masculină de polo. Pentru a spera în continuare la Olimpiadă, tricolorii trebuie să se claseze în primele 8 locuri la Europeanul din Serbia.

Naţionala de polo ne-a reprezentat la ultimele Jocuri Olimpice (Londra 2012), acolo unde a ocupat locul 10 din 12 participante. Acum, cu jumătate de an înainte de Olimpiada de la Rio, poloiştii noştri dau bătălia decisivă pentru calificare. Primul pas e Campionatul European care ia startul mâine, la Belgrad. România e în grupă cu Italia, Germania şi Georgia, iar obiectivul e unul singur: clasarea pe unul din primele două locuri, care să ne asigure un adversar accesibil în optimi (cel mai probabil Rusia sau Turcia). Apoi, accesul în sferturi înseamnă automat şi menţinerea speranţelor de calificare la Olimpiada braziliană din vară. Mai exact, România va participa în luna aprilie, la Trieste (Italia), la turneul preolimpic care va da ultimele trei bilete pentru Rio.

Cu cine ne batem pentru Rio

Până acum, din Europa, Serbia, Croaţia şi Grecia sunt deja calificate la Olimpiadă, iar un alt loc va merge automat la viitoarea campioană europeană sau echipa cel mai bine clasată în afara celor menţionate mai sus. Aşadar, după valoare, una dintre Italia, Muntenegru, Ungaria sau Spania se va duce direct la JO, iar celelalte trei în preolimpicul de la Trieste. Acestea vor fi şi marile rivale ale României pentru un loc la Olimpiadă, în condiţiile în care de pe celelalte continente doar Canada ar putea emite pretenţii.

Programul României în Grupa C la Europene

Luni    România – Georgia    10.30    Miercuri    România – Italia    19.15Vineri    România – Germania    19.15*În sferturi se califică toate cele patru echipe, care vor juca în optimi, în cruce, cu echipele din Grupa D (Ungaria, Grecia, Rusia şi Turcia)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net