FABULOS! România e în Grupa Mondială la Fed Cup! Am învins Canada, 3-1 VIDEO

Ultima actualizare:

    Echipa României de Fed Cup
Echipa României de Fed Cup

România a obținut un rezultat fantastic în Fed Cup! S-a calificat în Grupa Mondială după ce în această noapte a învins Canada, scor 3-1. După 23 de ani, România a ajuns din nou în Grupa Mondială la Fed Cup.

Fără Simona Halep şi cu Irina Begu accidentată, Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru au fost eroinele echipei feminine de Fed Cup, care a bătut Canada chiar pe terenul acesteia.

A doua zi a „barajului” Canada – România pentru promovarea între primele opt echipe ale lumii n-a început deloc bine pentru noi. Din cauza problemelor medicale, Irina Begu a preferat să se menajeze pentru o eventuală confruntare de dublu, iar căpitanul Alina Tecşor-Cercel a aruncat-o astfel în luptă pe Andreea Mitu (locul 104 WTA).

Andreea Mitu, cea mai importantă victorie din carieră

La debutul său în Fed Cup, Andreea era nevoită să ţină sus steagul României contra vedetei locale Eugenie Bouchard, a şaptea jucătoare a lumii. Iniţial, meciul a curs în favoarea nord-americancei, care a câştigat primul set cu 6-4, dar Mitu a opus o rezistenţă eroică şi s-a agăţat în continuare de fiecare minge. Cu Bouchard în criză de idei, Andreea Mitu a găsit puterea să-şi treacă în cont următoarele două manşe (6-4, 6-1) şi să obţină o victorie uluitoare ţinând cont de diferenţa de valoare pe hârtie dintre cele două jucătoare.

Alexandra Dulgheru a rezolvat calificarea

Cu acest „cadou” oferit de Andreea Mitu, Alexandra Dulgheru a intrat pe teren împotriva canadiencei Francoise Abanda cu misiunea de a rezolva definitiv ecuaţia calificării. Alexandra a resimţit din plin presiunea, permiţându-i tinerei sale adversare să se impună cu 6-3 în primul set. La 4-2 pentru Abanda în setul secund, Dulgheru a început o cursă de recuperare miraculoasă, impunându-se cu 7-5 şi trimiţând meciul într-un set decisiv, disputat la miezul nopţii în România. În cele din urmă, experienţa superioară a Alexandrei şi-a spus cuvântul, tenismena noastră câştigând cu 6-2 şi declanşând astfel hora bucuriei în tabăra tricoloră.

În 2016, România se va bate cu marile forţe ale lumii, în prima Grupă Mondială a Cupei Federaţiei!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Csíkszereda Dinamo (Sportpictures) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net