Dreapta lui «Money» sau stânga lui Manny?

Ultima actualizare:

     Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao. Foto: Photoland / Corbis / Guliver / GettyImages
Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao. Foto: Photoland / Corbis / Guliver / GettyImages

Lumea boxului şi nu numai aşteaptă cu sufletul la gură evenimentul sportiv al anului 2015, întâlnirea din ring dintre superstarurile Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao.

16.500 de spectatori la Las Vegas şi sute de milioane de telespectatori din întreaga lume sunt gata pentru vizionarea unui show unic. După ani buni de negocieri intense şi discuţii aprinse între Floyd „Money” Mayweather şi Manny Pacquiao, a sosit ora marelui meci. Războiul psihologic a trecut, astfel că celor doi pugilişti de legendă nu le-a rămas decât să-şi împartă pumnii în ring.

Neînvins în cele 47 de meciuri disputate în boxul profesionist, Mayweather (38 de ani) se bazează în ofensivă pe o lovitură de dreapta năucitoare, iar în defensivă pe eschive şi reflexe fulgerătoare. Americanul are un timp de reacţie la stimuli vizuali de 0,09 secunde, de două ori mai rapid decât al unei persoane obişnuite. În acelaşi timp, dreapta sa atinge o viteză de aproape 50 de kilometri pe oră, lovitura sa fiind de cinci ori mai rapidă decât muşcătura unui şarpe cu clopoţei.

«Meciul secolului» dintre americanul Mayweather şi filipinezul Pacquiao se va disputa mâine în zori, la Las Vegas
«Meciul secolului» dintre americanul Mayweather şi filipinezul Pacquiao se va disputa mâine în zori, la Las Vegas

Strategul Mayweather n-a avut însă niciodată un adversar de talia filipinezului Pacquiao (36 de ani). Deşi a fost bătut de cinci ori în carieră, acesta deţine armele necesare pentru a-i pune probleme lui Floyd. În primul rând, Manny Pacquiao e stângaci, iar lovitura sa e devastatoare, reuşind să degaje o forţă de peste 300 de kilograme. În ultimele cinci meciuri, Pacquiao a lovit în disperare, cu o medie de 60 de pumni pe repriză, cu 20 peste media lui Mayweather.

Cu cine ţin campionii români

Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute
Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute

Mihai Leu, fost campion mondial categ. semimijlocie (1997). „Manny este luptător, este combativ şi va încerca să atace. Eu cred că Mayweather ar putea câştiga chiar prin KO, chiar dacă el este un boxer care nu forţează mai mult decât trebuie. Şi Pacquaio este foarte inteligent, dar Mayweather este tipul de boxer care va folosi orice punct slab şi orice greşeală. În box orice este posibil. Chiar Mike Tyson spunea mai de mult că orice boxer are un plan, până la primul punct”.Leonard Doroftei, fost campion mondial categ. uşoară (2002-2003). „Sunt două stiluri diferite şi vrem să vedem doi campioni cum luptă pentru supremaţie! Mie îmi place Pacquiao şi cred că o să câştige Mayweather pentru că a pregătit meciurile foarte bine. Priviţi în istoria meciurilor sale în care a avut numai adversari de valoare. A ştiut să lupte cu ei, să le blocheze toate loviturile”.Lucian Bute, fost campion mondial supermijlocie (2007 – 2012). ”Cred că va câştiga Pacquiao. Intensitatea lui, frecvenţa braţelor, jocul de picioare pot face diferenţa. Şi Floyd e bun, se adaptează foarte repede, dar merg pe mâna filipinezului. Cred că se va impune printr-o decizie la puncte”.

Din curiozităţile meciului

  • În joc sunt puse patru centuri de campion mondial (WBC, WBA, WBO şi Ring) la categoria semimijlocie, adică 66,7 kilograme.
  • Mayweather va intra ultimul în ring şi îşi va putea alege colţul de luptă şi vestiarul.
  • Centura de campion, fabricată special pentru acest meci, are peste 3.000 de smaralde. Pe ea există şi steagul României, alături de ale altor 16de ţări afiliate la WBC.
  • La casele de pariuri, Mayweather e favorit, cu o cotă de 1,50, în timp ce Pacquiao are o cotă în jur de 3,00. Există cotă (17,00) şi pentru un rezultat de egalitate.
  • Intrarea în ring a lui Pacquiao va fi anunţată de Michael Buffer cu celebrul “Let’s get ready to rumble!” (Să ne pregătim de luptă), în timp ce Mayweather va fi prezentat de Jimmy Lennon cu “It’s Showtime!” (E timpul pentru spectacol).
  • Va fi cel mai profitabil eveniment sportiv din istorie, cu venituri estimate la peste 500 de milioane de dolari.
  • Un bilet “la negru” se vinde pe internet cu 130.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net