Drăgulescu a plecat bolnav la Rio

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu  va încerca să obţină la  Rio singurul aur care-i  lipseşte din palmaresFoto: AP
Marian Drăgulescu va încerca să obţină la Rio singurul aur care-i lipseşte din palmaresFoto: AP

Un nou grup de sportivi români a pornit ieri spre Rio de Janeiro: gimnaştii şi canotorii. Pe vremuri, acestea erau sporturile care aduceau cel mai mare număr de medalii olimpice, dar acum lucrurile stau puţin altfel.

Cel mai important gimnast român al ultimelor decenii, Marian Drăgulescu era optimist la plecare, chiar dacă semnele venite din partea lui nu sunt cele mai bune. Pentru că el este bolnav!

„De patru săptămâni m-am luptat cu o viroză. Am fost foarte slăbit, mai mult m-am târât prin antrenamente în ultima perioadă, ieri am fost la medic şi am început un nou tratament cu antibiotic. Sper să înving acest virus care nu mă lasă în pace. Aştept să mă simt mai bine fizic şi să fac treabă acolo. Îmi doresc medalia de aur de la Jocurile Olimpice, singura care îmi lipseşte, dar orice medalie e binevenită, aş fi mândru să câştig absolut orice medalie”, a declarat „Marocanul”, care a revenit în activitate anul trecut doar cu gândul la acest succes.

Pentru a-l obţine, el are un „as în mânecă”: o nouă săritură, pe care, însă, o va dezvălui doar în finală! „Încă nu ştiu dacă voi face noua săritură, vreau mai întâi să mă calific la cele două aparate, sol şi sărituri. Eu îmi doresc să fac noua săritură în finală, pentru că mi-ar purta şi numele. Ar fi frumos să câştig o medalie cu o nouă invenţie, ar fi ca cireaşa de pe tort, toate astrele s-ar alinia”, a mai spus Drăgulescu, înainte de plecare. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

Ponor va face toate aparatele

Singura gimnastă română prezentă la Jocurile Olimpice, Cătălina Ponor, a dezvăluit la plecarea spre Rio că va face toate aparatele în concursul brazilian. Evident, ea are ca ţintă calificarea în finalele de la bârnă şi sol, aparatele ei forte. „Nu am pregătit surprize, am tot spus ce vreau să fac, încerc să fac un sol mult mai greu”, a spus sportiva în vârstă de 28 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net